Славутицький ліцей готується стати Академічним ліцеєм. Що відомо

Управління освіти і науки Славутицької міської ради, на своїй сторінці у фейсбук оголосило, що Славутицький ліцей готується стати Академічним ліцеєм.

Управління освіти і науки Славутицької міської ради, на своїй сторінці у фейсбук оголосило, що Славутицький ліцей готується стати Академічним ліцеєм.

Це важливий крок в рамках реформи НУШ (Нової української школи), який передбачає профільну освіту в старших класах.

За вимогами реформи, ліцеї ділитимуться на академічні та професійні.

Що це означає?

Академічні ліцеї забезпечать учням глибоке вивчення предметів, необхідних для подальшого навчання в університетах. Завдяки цій реформі, на думку влади, молоді люди матимуть можливість вибирати шлях в освіті, який найкраще відповідає їхнім потребам та цілям.

Закон України "Про повну загальну середню освіту" передбачає, що до вересня 2024 року в Україні має бути сформована мережа закладів старшої профільної освіти академічного або професійного спрямування, котра має запрацювати вже у вересні 2027 року.

Виконання цієї мети передбачає адаптацію до демографічних та освітніх потреб місцевих громад, а також створення безпечних та інклюзивних освітніх середовищ.

Управління освіти і науки Славутицької міської ради повідомляє, що колектив професіоналів вже працює над цією ініціативою, активно забезпечуючи підготовку до переходу на нову освітню парадигму.

Колектив професіоналів вже діє на всі 100% , не чекаючи вказівок зверху, «манни небесної зі схилів Дніпра», як казав прекрасний освітній експерт Олег Фасоля - зазначили на сторінці Управління освіти і науки Славутицької міської ради

Фото: Славутицький ліцей

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: