Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Брати наші молодші або Обережно, кліщі! Як славутичани захищають своїх улюбленців

Брати наші молодші або Обережно, кліщі! Як славутичани захищають своїх улюбленців фото

Почався квітень, і разом з ним приходить весняна пора із появою кліщів у лісосмузі. Якщо ми звернемось до довідкової літератури, то дізнаємося, що кліщі — це дрібні членистоногі тварини розміром від 0.5 до 1 мм. За розрахунками, існує близько 54 000 видів кліщів, і більшість з них навіть невідомі пересічній людині. Чому ми про це говоримо? Відповідь проста — ми проживаємо в лісосмузі, наше місто знаходиться серед лісу. Мабуть, більше й говорити не треба.

Про те, як мешканці міста захищаються та бережуть своїх домашніх улюбленців від кліщів, ми запитали у славутичан.

Галія:

- Наш пес Рудік пережив багато життєвих змін. Він у нас лише три роки, а до нас він потрапив після смерті попередньої господині. Життя може мати свої звороти. Після смерті попередньої господині, Рудік був самотній протягом певного часу, але потім ми вирішили прийняти його до нашого дому. Він дуже швидко приручився до нас, і зараз Рудік — повноправний член нашої родини. Він, як і інші собаки, любить гуляти. Ми виходимо з ним на прогулянку двічі на день. Після кожної прогулянки ми ретельно оглядаємо собаку, миємо його лапи, витираємо. У нас також є кішка, яка живе з нами вдома. Я дбаю про тварин, перу постіль із їх спальних місць. Раз на місяць ми проводимо профілактичні заходи, обробляючи шкіру тварин спеціальними каплями, які наношу на холку.

Людмила:

- Мій собака Філя любить гуляти, особливо по траві. Після кожної прогулянки я оглядаю його лапи, особливо уважно перевіряю м'які та незахищені ділянки. Поки що надягаю одяг, доки ще прохолодно. Важливо оглядати його після кожної прогулянки, адже минулого року я помітила кліща на його лобі, який ще не встиг вкусити його. Одного разу мені довелося врятувати Філю від кліща, якому, за словами ветеринара, загрожував енцефаліт. Зараз ми використовуємо спеціальні спреї для захисту від кліщів.

На фото Людмила з Філею

Катерина:

- Моя собака Джесіка — дуже активна тваринка. Вона маленька і дружня, тому я рідко тримаю її на повідці. Після кожної прогулянки на вулиці я перевіряю її на наявність кліщів, але мені допомагають таблетки, які я придбала у спеціалізованому магазині для тварин у ФОРІ. Якщо я не помиляюсь, вони називаються «Симпаріка».

На фото Катерина з Джессікою

Сергій:

- З Амуром ми гуляємо кожен день, зазвичай на лісових доріжках біля гаражів. Весною та на початку літа кліщі дійсно стають проблемою для нас. Оскільки ми проживаємо, майже можна сказати, в лісі, ми повинні бути особливо обережними. Також важливо пам'ятати, що ми також можемо принести кліщів до дому на собі. Тому, будьте уважні! Крім того, на подвір'ї часто гуляють сусідські собаки, які також можуть мати кліщів на собі. Кожен власник чотирилапого друга сам знаходить для нього засоби захисту. Мій Амур погано переносить ін'єкції, тому ми використовуємо інші засоби захисту. Одного разу нам все ж довелося видаляти кліща, застосувавши нитку, щоб його витягти. Важливо завжди бути уважними, оскільки кліщі не лише кусають, але й виділяють отруту, що, якщо її не виявити вчасно, може призвести до смерті тварини.

На фото Сергій з Амуром

Зважаючи на те, що кліщі можуть бути серйозною загрозою для наших домашніх улюбленців та для нас самих, важливо дотримуватися заходів захисту. Ретельне оглядання після прогулянок, використання спеціальних засобів захисту та обережність на вулиці можуть допомогти у запобіганні укусів кліщів та захворювань, які вони можуть передати. Пам'ятайте про своє та здоров'я ваших домашніх улюбленців і дійте відповідально.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: