Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Хвостаті психологи: нові заходи для розвитку дітей в Славутицькому Центрі реабілітації

Хвостаті психологи: нові заходи для розвитку дітей в Славутицькому Центрі реабілітації фото

У місті Славутич, конкретно у Центрі комплексної реабілітації дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю, відбулося цікаве та корисне заняття з дітьми за участю навчених собак. Захід отримав підтримку від ALPS Resilience, який реалізує проєкт з психосоціальної підтримки дітей у різних областях України за підтримки Гуманітарного фонду для України.

Про це, на своїй сторінці у фейсбук розповіла Ірина Федосенко професійний кінолог та директор в Центральному клубі собаківництва ТСО України.

Під час заняття діти з особливими освітніми потребами мали можливість спілкуватися з собаками, гладити та годувати їх, а також гуляти по території разом з ними. Вони спостерігали, як чотирилапі помічники виконують команди та різноманітні трюки. Крім того, разом з психологом діти розвивали свої когнітивні навички за допомогою гри "MemoDogs" та виконували різноманітні завдання.

Захід був організований за участю чотирилапих помічників: йоркширський тер'єр Джессіка, вельш-коргі Фоксі та Лайсвє, німецький боксер Гурд.

Фахівці, що взяли участь у заході: Ірина Федосенко, Дарина Федосенко, Валерія Подзубанова, Олександр Оваденко та психологиня Марина Холіна.

Ця ініціатива має велике значення для психологічного та емоційного розвитку дітей. Взаємодія з собаками сприяє покращенню настрою та соціальних навичок у дітей. Дякуємо організаторам за такий важливий захід!

Фото: Facebook: Ірина Федосенко 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: