Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вступна кампанія - 2024: куди піти навчатися?

Вступна кампанія - 2024: куди піти навчатися? фото

РЕКЛАМА Весна традиційно додає хвилювань цьогорічним випускникам і їхнім батькам. Адже попереду чекає завершення школи та доленосний вибір майбутньої професії, а відтак, і навчального закладу. Для юнаків і дівчат пролягає шлях від випускника до вступника і студента. Перед сучасними випускниками є широкий вибір навчальних закладів, як у рідному місті, так й інших містах України. До речі, у Чернігівській області, згідно з даними Міністерства освіти і науки України, налічується 10 закладів вищої освіти.

Звісно, частина випускників уже визначилися з майбутньою професією та знають, до якого саме освітнього закладу вони вступатимуть. Але є й ті, хто вагається з остаточним рішенням. Розповідаємо про заклади вищої освіти в Чернігові та особливості цьогорічної вступної кампанії.
 

Зміст:

Чернігівський інститут інформації, бізнесу і права
Пенітенціарна академія України (ПАУ)
Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ КООПЕРАТИВНИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛСПОЖИВСПІЛКИ
 

Дорожня карта цьогорічного вступника

У 2024 році вступна кампанія для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) стартує 1 липня реєстрацією електронних кабінетів і завершиться зарахуванням до закладів вищої освіти.

Вступна кампанія складається з кількох етапів, кожен з яких має визначені строки. Зокрема строки формування рейтингових списків, прийому документів, проведення конкурсів, вступних іспитів, співбесід, конкурсного відбору та зарахування.

Прийом заяв і документів від вступників розпочинається 19 липня і завершується о 18.00 31 липня. Реєстрація заяв, зокрема для участі у вступних випробуваннях - співбесіді, творчому конкурсі, фаховому іспиті - здійснюється також через особисті електронні кабінети вступників.

Для осіб, які вступають на основі індивідуальної усної співбесіди або творчих конкурсів, реєстрація на участь у співбесідах чи конкурсах здійснюється: для вступу на бюджет – з 3 липня до 18.00 10 липня; для вступу виключно на контракт – з 3 липня до 18.00 25 липня.
Формування рейтингових списків вступників, надання рекомендацій до зарахування та оприлюднення списку рекомендованих з повідомленням про отримання чи неотримання ними права здобувати вищу освіту за державним або регіональним замовленням здійснюються не пізніше 5 серпня.
Вступники, які отримали рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування на місця державного або регіонального замовлення до 18:00 8 серпня.
Зарахування вступників: за державним або регіональним замовленням проводиться не пізніше 10 серпня; за кошти фізичних та/або юридичних осіб – не пізніше ніж 30 серпня.

Інформація про строки прийому заяв та документів для участі у творчому конкурсі оприлюднюється на офіційному вебсайті закладу вищої освіти.
Вимоги до мотиваційних листів визначаються правилами прийому закладу освіти і мають бути затверджені до 1 червня 2024 року.

Корисну інформацію щодо цьогорічної вступної кампанії до закладів вищої освіти можна знайти за посиланнями:

Інформаційний портал про освіту: http://osvita.ua
Український центр оцінювання якості освіти: http://www.testportal.gov.ua
Відстежування розташування у рейтингах: http://vstup.edbo.gov.ua/ або https://vstup.osvita.ua/
 

Чернігівський інститут інформації, бізнесу і права

ЧІІБіП - кращий приватний заклад вищої освіти Чернігова, що формує лідерів!
Чернігівський інститут інформації, бізнесу і права - це більше ніж навчання за освітніми ступенями «бакалавр» і «магістр». Це місце, де кожному студенту допомагають перетворити мрії на кар’єрні досягнення у найактуальніших професіях сьогодення!

ТОП-5 спеціальностей 2024, які можна опанувати в ЧІІБіП:

ІНЖЕНЕРІЯ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ
Забезпечуємо навчання студентів найактуальнішим ІТ-професіям із поглибленим курсом англійської. Випускники працюють програмістами, інженерами з комп'ютерних систем та програмного забезпечення,фахівцями з розробки та тестування програмного забезпечення тощо.

МЕНЕДЖМЕНТ
Навички ведення комунікації, стратегічного мислення та швидкого прийняття управлінських рішень - опрацьовують зі студентами доктори освітніх наук і практикуючі власники, керівники бізнесів. Випускник може працювати HR-ом; менеджером з якості; IR-спеціалістом project-менеджером; product-менеджером; менеджером з розвитку; бізнес-консультантом тощо.

ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ
Адміністративно-управлінські посади належать до найвисокооплачуваніших в Україні. Ми формуємо управлінців сучасного типу: керівників/фахівців служб державних органів влади обласного, районного рівнів, місцевих органів державної влади міст обласного підпорядкування, підприємств, установ і організацій різних форм власності тощо.

ПРАВО
У ЧІІБіП формують представників правової інтелігенції, забезпечуючи практику на установах різної форми власності, в правоохоронних та судових органах. У нас навчаються майбутні адвокати, юристи, податкові інспектори, нотаріуси тощо.

ФІНАНСИ, БАНКІВСЬКА СПРАВА, СТРАХУВАННЯ ТА ФОНДОВИЙ РИНОК
Провідні викладачі цілеспрямовано готують фахівців для роботи в фінансових установах, службах та організаціях на престижних посадах фінансових директорів, аналітиків фондового ринку, менеджерів тощо.

Чому ЧІІБіП?
  • кращий приватний навчальний заклад Чернігова;
  • висококваліфіковані викладачі, доценти та доктори наук;
  • співпраця з докторами з США;
  • насичене студентське життя, щотижневі позакласні заходи;
  • комфортний сучасний гуртожиток.
Правила вступу за посиланням: https://institut.cn.ua/pravyla-pryyomu/

Ректор інституту, доктор наук з державного управління Тетяна Шестаковська наголошує: «Вибір закладу вищої освіти є важливим рішенням, яке впливає на майбутню кар'єру. Якщо ви шукаєте якісну освіту та додаткові можливості для розвитку, то ЧІІБіП - це ваш вибір!»

Фейсбук
Інстаграм
ТікТок
Адреса: м. Чернігів, вул. Реміснича, 28.
Телефони: 063-471-62-89; 096-317-27-78.



 

Пенітенціарна академія України (ПАУ)

Це єдиний в Україні заклад вищої освіти зі специфічними умовами навчання, що належить до сфери управління Міністерства юстиції України та готує фахівців для забезпечення потреб Державної кримінально-виконавчої служби України (ДКВС).

ПАУ здійснює підготовку фахівців на таких рівнях вищої освіти:
  • перший (бакалаврський) за спеціальностями «Право», «Правоохоронна діяльність», «Психологія»;
  • другий (магістерський) за спеціальностями «Право», «Правоохоронна діяльність», «Психологія»;
  • третій (освітньо-науковий) за спеціальністю «Право». На цьому рівні здобувається ступінь доктора філософії після завершення навчання в ад’юнктурі (аспірантурі) ПАУ.
Форми навчання: денна, заочна. Усі рівні вищої освіти в ПАУ ліцензовані МОН, а освітні програми акредитовані Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти.
Умови навчання в ПАУ розширюють освітні можливості здобувачів вищої освіти й надають можливість вибору – бути курсантом чи студентом.

Курсанти отримують повне державне забезпечення: безкоштовне навчання, проживання і харчування, речове і грошове забезпечення. Від моменту зарахування до Пенітенціарної академії України курсанти стають особами рядового складу ДКВС України. Упродовж навчання вони активно залучаються до практик і стажувань у системі ДКВС України. Після випуску курсанти отримують офіцерське звання та 100% гарантоване робоче місце.

Студенти в ПАУ здобувають освіту на контрактній основі – за кошти фізичних та юридичних осіб. Під час навчання студенти мають можливість проходити практику в державних і недержавних інституціях та розпочинати свій професійний шлях, зручно поєднуючи навчання й роботу.

Курсантсько-студентське життя в ПАУ – це якісний освітній процес, ґрунтовна практика, професійне стажування, тренування в сучасних спортивних залах, високий рівень фізичної підготовки, академічна мобільність, цікаве дозвілля.

Сучасні тенденції ринку праці доводять високу конкурентноздатність випускників Академії. У ПАУ функціонує Рада роботодавців.

У ПАУ діє кафедра військової підготовки, яка готує офіцерів запасу для ЗСУ та інших військових формувань.

Безпека освітнього процесу – безумовний пріоритет діяльності закладу. Навчання в Академії переформатоване відповідно до викликів воєнного часу, зокрема в ПАУ на належному рівні функціонують безпечні та оснащені укриття. Онлайн-навчання здійснюється з використанням новітніх дистанційних технологій.

Спеціально для вступників створена група в Телеграмі «ПАУ. Вступ-2024». На цій платформі випускники шкіл та їхні батьки можуть поставити свої запитання щодо вступу до ПАУ, дізнатися актуальні новини вступної кампанії та отримати кваліфіковану консультацію від наших фахівців.

Вступ-2024
Телеграм
Інстаграм
Фейсбук
Адреса: м. Чернігів, вул.Гонча, 34
Телефон гарячої лінії: 0 800 504 311



 

Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка

НУЧК імені Т.Г.Шевченка – університет, що славиться своєю історією, здобутками випускників і чіткими перспективами розвитку закладу.
Сьогодні він пропонує широкий спектр спеціальностей вкрай необхідних у різних сферах життєдіяльності регіону. Якість освітніх послуг, що надає університет, високо оцінюють роботодавці.

Чому молодь обирає НУЧК?
  1. Нас знають в Україні! Багатовікова історія НУЧК (2025 року нам – 325!) – запорука якості освітніх послуг, престижності диплому й перспектив при працевлаштуванні.
  2. НУЧК успішно акредитував усі освітні програми, підтвердивши високу якість підготовки спеціалістів.
  3. НУЧК створив умови для навчання студентів із числа воїнів ЗСУ, ТрО та волонтерів.
  4. НУЧК успішно поєднує змішану форму навчання, ефективно комбінуючи офлайн і онлайн режими організації освітнього процесу.
  5. НУЧК ефективно співпрацює з провідними європейськими університетами. Студенти університету мають можливість одночасно навчатися у вишах Польщі, Латвії, Великобританії, Італії та інших європейських країн.
  6. Випускники НУЧК – мрія роботодавців! 7 місце у всеукраїнському рейтингу за результатами працевлаштування випускників це підтверджує.
  7. Усі навчальні корпуси й гуртожитки університету розташовані в центрі міста, що не потребує додаткових переїздів.
  8. В умовах війни рідні прагнуть бути поруч. Навчаючись у НУЧК, мешканці міста й області будуть поряд з батьками.
  9. НУЧК обладнав спеціальні укриття, що убезпечить студентів від можливих ворожих обстрілів.
  10. Вартість навчання в НУЧК – помірна, а якість – висока. Такого балансу годі й шукати в інших українських університетах.

Окрім 15 педагогічних спеціальностей, університет сьогодні готує фахівців із таких «класичних» спеціальностей:
  • «Політологія»
  • «Психологія»
  • «Журналістика»
  • «Соціологія»
  • «Підприємництво та торгівля»
  • «Право»
  • «Харчові технології»
  • «Агрономія»
  • «Лісове господарство»
  • «Фармація, промислова фармація»
  • «Громадське здоров’я»
  • «Готельно-ресторанна справа»
  • «Туризм і рекреація»

Агов, абітурієнте! Ти бачиш себе серед нас – «нучківців?» Тоді для тебе ця інформація:
Детально з правилами прийому в 2024 році можна (і треба) ознайомитися на нашому сайті у Розділі ВСТУПНИКУ.

Дізнавайся новини щодо вступу в нашому телеграм каналі
Заяви на вступ приймаються в електронній формі: https://vstup.edbo.gov.ua
Приймальна комісія університету: (073) 104 82 73, (096) 506 28 20, (0462) 941-081


 

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ КООПЕРАТИВНИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛСПОЖИВСПІЛКИ

запрошує випускників 9 та 11 класів на навчання!

Освітньо-професійний ступінь «Фаховий молодший бакалавр» можна здобути за такими спеціальностями:
  • Право;
  • Харчові технології;
  • Підприємництво та торгівля;
  • Облік і оподаткування.
Форма навчання – денна, заочна, дистанційна.

Освітньо-кваліфікаційний рівень «Кваліфікований робітник» можна здобути за такими професіями:
  • Кухар;
  • Кондитер;
  • Майстер ресторанного обслуговування;
  • Тістороб. Пекар;
  • Електромеханік торговельного та холодильного устаткування;
  • Секретар керівника. Оператор комп’ютерного набору;
  • Діловод;
  • Агент з постачання;
  • Продавець продовольчих товарів;
  • Продавець непродовольчих товарів.
Форма навчання – денна.

Студенти та учні коледжу мають низку переваг, зокрема:
  1. Навчатися безкоштовно за рахунок коштів правління Чернігівської облспоживспілки та за направленнями райспоживспілок, районних споживчих товариств, організацій системи споживчої кооперації області.
  2. Отримувати стипендії від правління Чернігівської облспоживспілки та Чернігівської обласної профспілкової організації працівників споживчої кооперації.
  3. Здобувати в коледжі другу спеціальність за повним (скороченим) терміном із 50% знижкою за заочною формою навчання.
  4. Навчатися на базі коледжу для одержання освітнього ступеня бакалавра за два роки:
  • на факультеті заочного дистанційного навчання Полтавського університету економіки та торгівлі;
  • у Національному університеті «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка.
         5. Вивчати польську мову на безкоштовних факультативних заняттях з отриманням сертифікату.

До послуг здобувачів освіти: гуртожиток, бібліотека, їдальня, медпункт, спортивні секції, предметні гуртки. Чернігівський кооперативний фаховий коледж Чернігівської облспоживспілки має професійний педагогічний склад, розвинуту матеріально-технічну базу, вигідне місце розташування (історичний центр міста) тощо.

Чернігівський кооперативний фаховий коледж Чернігівської облспоживспілки має понад 100-літню історію, а його випускники затребувані на ринку праці не лише України, але й Європи та США.

Додаткову інформацію шукайте на сайті
Фейсбук
e-mail: pkchkt@ukr.net
Адреса коледжу: 14000, м. Чернігів, вул. Музейна, 3
Телефони для довідок:
роб.: 645-970, 676-036, 778-582;
моб.: 050-410-01-96 (Viber, Telegram).





Gorod.cn.ua
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: