Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

На Чорнобильській АЕС завершено інспекційне обстеження ДІЯРУ

На Чорнобильській АЕС завершено інспекційне обстеження ДІЯРУ фото

Протягом трьох днів, з 17 по 19 квітня 2024 року, Державна інспекція ядерного регулювання України (ДІЯРУ) провела комплексне інспекційне обстеження Державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська АЕС".

Головною метою цього обстеження було перевірити повноту та достовірність інформації, що міститься у документах, поданих для продовження терміну дії ліцензії № OB 010950 на право провадження діяльності з використання джерел іонізуючого випромінювання (ДІВ).

Інспекційне обстеження включало аналіз документації, співбесіди з керівництвом та працівниками ДСП "Чорнобильська АЕС", а також огляд приміщень та місць зберігання ДІВ.

Заступник директора технічного, відповідального за поводження з радіоактивними відходами, Олександр Скомарохов, підбиваючи підсумки інспекції, зазначив:

«Обстеження було пов’язано із подовженням терміну дії ліцензії на використання джерел іонізуючого випромінювання. Відповідно до встановлених правил, Чорнобильською АЕС було підготовлено ліцензійний пакет, до якого увійшли необхідні документи. Пакет було передано до ДІЯРУ. У деяких випадках інспекція ухвалює рішення про проведення обстеження об’єктів, стосовно яких видається ліцензія, щоб переконатися, що заявлена діяльність виконується відповідно до законодавства України, норм, правил та стандартів.

Сьогодні цю інспекційну перевірку завершено, підсумки цієї роботи підбито. Так, є певні зауваження з боку ДІЯРУ. Найближчим часом ми усунемо недоліки, на які нам вказали, - та ліцензію буде подовжено. Відповідно, роботу останніх днів оцінюю як плідну, а результати – як позитивні».

Фото: Facebook: Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС»

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: