Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

«Сцена не любить сором'язливих людей. На сцену потрібно виходити переможцем», - Ольга Фещук

«Сцена не любить сором'язливих людей. На сцену потрібно виходити переможцем», - Ольга Фещук фото

Сьогодні, під час російської війни в Україні, наша українська культура об'єднує, надає сили й наснаги, допомагає, перш за все, в моральному сенсі витримувати усі жорсткі випробування війною як військовим, так і цивільному населенню.

Практично усі творчі заходи носять благодійний характер, де зібрані кошти частково або  повністю відправляють на потреби ЗСУ чи постраждалим від війни.

Своєю творчістю талановиті українці намагаються привернути увагу світової спільноти, побачити нашу унікальність, підтримати і допомогти у боротьбі за незалежність.

І саме цього дня, в Міжнародний день творчості і натхнення, який відзначається 21 квітня, хочеться розповісти про талановиту славутичанку, співачку - Ольгу Фещук, адже без її участі практично не відбувається жодна культурна програма у нашому місті.


 

«Я співаю 25 років…»

Як розповідає Ольга, співати вона почала ще з трирічного віку. Вперше вона заспівала застільну пісню, коли гостювала разом зі своєю мамою у родичів. Приємно здивовані дорослі підхопили сольну ініціативу дівчинки і заспівали разом з нею.

«Пізніше я почала збирати у своєму дворі людей і давати концерти. Я вже тоді не була сором'язливою. Саме тоді мама помітила, що я буду артисткою, і віддала мене навчатись до Дитячої школи мистецтв», - згадує співачка.

Перший виступ Олі Фещук на великій сцені відбувся у 2007році, коли вона брала участь у шоу-програмі Кіноконцертного комплексу «Яскравіше зірок».

«Мій перший виступ на професійній сцені Zinteco у Славутичі! Це було незабутньо! Тоді я співала пісню “Show Me Your Love” (Тіни Кароль). На сцені я намагалася бути максимально артистичною, як це тоді мені 11-річній здавалося. Відчувалася й неймовірна підтримка глядачів», - з посмішкою згадує дівчина.


 

Освіта, робота та творчий шлях

Вона завжди брала участь у всіх загальноміських творчих конкурсах та концертах. А після навчання у ДШМ м.Славутича, Оля вступила до Чернігівського коледжу ім. Л.Ревуцького, спеціальність – академічний вокал. Далі навчання продовжилось у Київському національному університеті культури (за тією ж спеціальністю), потім у Чернігівському педагогічному університеті, спеціальність – викладач вокалу та режисер масових свят.



З 2019 року Ольга Фещук працює у КЗ «Кіноконцертний комплекс».

«ККК – це мій другий дім! Коли я говорю про роботу, у мене горять очі. Я не знаю, щоб я робила, якби я не вміла співати. Я просинаюсь – співаю, я засинаю – співаю. Музика мене рятує від поганого настрою, вона мене надихає. Музика для мене – це сенс мого життя», - ділиться своїми емоціями Оля.



Сьогодні вона бере участь у всіх програмах, заходах і творчих проєктах від ККК та отримує від цього велику насолоду. Також разом з іншими талановитими людьми намагається створити щось нове, цікаве, вражаюче.

Так великої кількості вподобайок і поширення у соціальних мережах набув новий кліп на пісню «Коли заснули сині гори» Анатолія Кос-Анатольського. Це спільна робота з Дмитром Кирилюком Неззграба Ок.

«Ми давно знаємо один одного. Діма якось запропонував разом виконати цю пісню. Я її послухала і зрозуміла, що це моя пісня, мій жанр. Після кількох репетицій, ми записали кліп. Зняти кліп – це також була ідея Діми. Він у мене такий продюсер. Ми в один день записали цю пісню, і в цей же день він його і змонтував. До речі, це відео так залетіло! Багато людей пишуть гарні відгуки, і це так приємно», - каже Оля.

Ще один кліп, у зйомках якого брала участь Оля Фещук, відображав історичноу подію Славутича - супротиву мешканців міста російським окупантам 26 березня 2022 року.

«Зйомки відбулися вранці, у неділю, десь о 8-й годині. Спочатку зйомки були на площі, потім там, де був сам супротив, де стояли БТРи.

Цей кліп - це ідея Дениса Маслія. Він знайшов «мінус» (мелодію) і написав текст. Відеооператор – Богдан Волох. Із самого початку було сказано, що це буде кліп про Славутич, символом нашого міста. Велику роботу у створенні кліпу зробила Лариса Маслій.

Для мене зйомки це дуже цікаво і незвично. Це відрізняється від виступів на сцені. Тут потрібно робити кілька дублів, з різних ракурсів. Але я люблю працювати на камеру».

Окрім основної роботи, Оля також займається вокалом зі своїми учнями. Разом з музичною грамотністю вона навчає своїх вихованців і театральної майстерності, уміння впевнено відчувати себе на сцені, вдало виконувати ту чи іншу пісню, природньо подавши її глядачу.

«Я кажу своїм дівчаткам, якщо наважилися зайнятися вокалом, ви повинні бути борцями. Сцена не любить закритих і сором'язливих людей. На сцену ви повинні виходити переможцями, бо ви вже переможці, ви вже перемогли свій страх», - акцентує вона.

Співачка каже, що вчителі навчали її здебільшого техніці співу, а ось мудрості вдалих виступів навчила мама. Ці знання вона тепер передає і своїм підопічним.

Мама – це мій навігатор по життю

Оля з великою вдячністю звертається до своєї мами Лілії Юріївни Фещук. Вона каже, що з самого малку мама допомагала розкрити талант, підтримувала в усьому, навчала і допомагала.

«Хочу сказати велике спасибі своїй мамі. Це моя підтримка, моя опора, мій навігатор по життю. Саме завдяки їй я досягла того, що маю сьогодні»,- щиро зізнається співачка.

Згадує, як після виступу на великій сцені ще підлітком, вона сказала мамі, що вже тепер справжня зірка. На що мама відповіла, що зіркою Оля стане, коли буде виступати на одній сцені, наприклад, з Патрісією Каас чи Мадонною. А зараз вона лише спробували виступити на професійній сцені, щоб досягти значного результату, треба ще багато і натхненно працювати над собою.

«Якби мама тоді не спинила мою зірковість, то лише було б самолюбовання собою. А так мама спонукала мене до праці, розвитку, натхненної роботи», - із вдячністю каже Оля.

За словами Олі Фещук, саме мама навчила зуміти пережити пісню і потім донести її глядачам. Виходити на сцену з гарним настроєм, адже люди прийшли отримати радість і позитив від концерту. Викликати щирі емоції своїм виступом, уміти спілкуватися з глядачами, бути з ними на одній хвилі.

Родинна підтримка

Найрідніші люди завжди підтримували Олю  у її творчому розвитку. Бабуся - Ольга Миколаївна Борисенко, завжди намагалася відвідувати усі виступи своєї онучки і збирати для родинного перегляду відеозаписи з концертів своєї улюблениці.



Оля розказує, що свого часу бабуся також була знаною співачкою, успішно виступала у хорі і мала багато гарних відгуків про свою творчість. Так, напевно, у їхній родині співочий талан передається у спадок.
 


 

Творча мрія

Оля розповідає, що головна її мета дарувати людям радість не залежно від їхніх статків, віросповідань чи політичних вподобань.

«Я хочу виступати на всіх сценах світу, хочу доносити людям свою творчість, тепло, доброту, ніжність. Дарувати свою енергію».

Талановита славутичанка Оля Фещук 25 років крокує з піснею по життю, щиро даруючи радість людям, навчаюсь новому і передаючи свій досвід іншим.

«Не помиляється той, хто нічого не робить. У мене теж є помилки. Але я точно знаю, що я знаходжусь на правильному шляху. Я дуже щаслива», - з вогником в очах підсумовує молода співачка.


Від спілкування з талановитою співачкою, від її легкості, щирості і чудового почуття гумору отримуєш лише море задоволення. Хочеться побажати Олі успіху, нових яскравих музичних композицій, фейєричних ролей і здійснення заповітних мрій - виступити на найвідоміших сценах світу і подарувати глядачам радість від виконання своїх пісень.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: