Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Думка славутичан: джинси - модні тенденції чи зручність у повсякденному житті

Думка славутичан: джинси - модні тенденції чи зручність у повсякденному житті фото

Сьогодні важко уявити гардероб будь-якої людини без джинсів. Вони давно увійшли у наше життя. І, попри швидкоплинність і мінливість модних тенденцій, вони й досі залишаються улюбленим одягом.

Перші джинси придумав Леві Страус у 1853 році у США. Він замовив у кравця штани для золотукачів із тканини для наметів. А спосіб кріплення кишень мідними заклепками, завдяки чому кишені практично неможливо випадково відірвати, винайшов Джейкоб Девіс.

Джинсові штани виявилися надзвичайно зручними і дуже довговічними, саме тому вони стали неймовірно популярними ще у другій половині 19 століття. І досі найбільш відомий у світі виробник джинсів носить ім'я - Levi's.

Таким чином, джинси, що виникли як робочий одяг, перетворилися на культовий предмет гардеробу, який завоював серця мільйонів людей у всьому світі.
 

Зараз є великий вибір цього одягу, пропозиції від різноманітних дизайнерів, виробників, компаній. Вони бувають різних кольорів, для чоловіків, жінок, дітей і не тільки. 

Славутичани також полюбляють носити джинси. Але у кожного свої вподобання, свій смак.

Андрія зазвичай можна побачити вдягненим у класичний костюм: піджак, штани і сорочку з краваткою. Але носити джинси він також любить.

«В моєму гардеробі є джинси - четверо. Мені подобається носити джинси. Зазвичай обираю класику. Є брендові, але є і звичайні. Зараз багато різних пропозицій, важко спинитися на якомусь одному бренду чи виробнику», - пояснює чоловік.

А от Влада під час вибору джинсів звертає увагу, в першу чергу, на ціну і якість.

«Подобаються різні джинси. У мене їх троє. Бренд для мене не головне. Головне – якість і вартість. Під час вибору також звертаю увагу на колір. Це залежить від сезонності. Цього сезону, наприклад, мені подобається більш світлий колір, а наступного, можливо, навпаки – сподобається більш темний. В більшості випадків мені не подобаються такі сучасні-сучасні джинси. Мені важливо, як вони на мені сидять», - зізнається дівчина.

Свої перші джинси «Levi's» Олександр купив на Уралі. Каже, що це було дуже круто.

«Зараз великий вибір. Мені не подобаються джинси з низькою посадкою. Це не моє. Завжди обираю класику. Зараз це називають високою посадкою.

Також свого часу мені подобалось носити вельветові джинси. Я до цієї пори про них згадую. Дуже класні були. Тоді батько привіз мені їх із Європи. Він привіз мені ці штани – англійський зелений вельвет! Мама, дорога! Спочатку мені не сподобався зелений колір, але потім я з них не вилазив! Неймовірні, дуже зручні. Зараз я намагався знайти щось схоже – нема!

Зазвичай на літо обираю джинси з тоненької тканини, а на весну-осінь – з цупкої бавовни, оту саму «джинсу»,- з великим захватом розповідає він.

Олександр обирає і купує джинси лише в магазині. Каже, що товар треба побачити, відчути і поміряти. Штани – тільки примірка!

А от дружина Олександра – Анна, купує джинси як у магазині, так і в інтернеті.

За словами чоловіка, Анна дуже ретельно обирає речі, у тому числі й в інтернет-магазинах.

«Дружина витрачає на це багато часу, порівнює ціни у різних продавців. Якщо вона побачила щось, що їй сподобалось, вона буде шукати цю річ на різних сайтах, дізнаватись ціну, читати відгуки про магазин і сам виріб. Для неї важливо, щоб джинси гарно виглядали на фігурі», - посміхається він.

На роботу Людмила завжди приходить одягнена класично – блузи, спідниці чи сукні, але обов’язково у взутті з високими підборами. На запитання, чи подобається їй носити джинси, відповідає схвально.

Вона пригадує, як колись було модно носити імпортні джинси. Тоді вони коштували десь 200 крб., а зарплата була майже 100 крб.

Пам’ятає, як студенткою купила джинси в Одеському магазині, у самого виробника, і всі запитували, якої фірми ці штани. Дуже гарно виглядали.

«Я виросла, можна сказати, і молодість моя пройшла, в джинсах. Джинси просто обожнюю! Подобаються як і класичні, так і в вузькому, і в широкому варіанті. Носила їх і з кросівками, і на високих підборах.

Під час купівлі джинсів, для мене важливо поміряти їх. Адже так не вгадаєш, що тобі підійде. Інколи буває, що джинси подобаються, на фігурі ситять погано. А буває навпаки – на перший погляд нецікаві, а поміряєш – виглядають дуже гарно.

Для мене також має значення якість, ціна і колір. Подобаються сині, блакитні, були навіть чорні джинси, а от сірі зовсім не до смаку.

Раніше часто купувала джинси «лєксуси» у Підлісної. Дуже подобались. Тепер купую і в інших магазинах»,- розказує жінка.

Безумовно, джинси - це одні з найбільш популярних видів одягу. І не дарма, адже джинси зручно носити, їх пропонують безліч дизайнів на будь-який смак.  В джинсах можна зустріти будь-яку людину — починаючи від двірника і закінчуючи президентом. І усім, опитаними нами славутичаниам, джинси також до смаку. На питання, чому ви носите ці штани, кожен відповів практично одинаково: ношу джинси тому,що подобається і тому, що дуже зручно.

До речі, сьогодні, 24 квітня, відзначається День деніму або День джинсів.

Починаючи з 1998 року відзначення відбувається щороку, кожної середи повного останнього тижня у квітні. Повідомляє Ділова мова.

Історія заснування цієї кампанії почалася з приголомшливої події. Тоді італійський суд виправдав 45-річного чоловіка, який зґвалтував 18-річну дівчину. З точки зору суддів, жертва сама дала згоду на секс. Аргументом було те, що дівчина була одягнена у вузькі джинси, які неможливо зняти сторонній людині, а це значить, що вона допомагала себе роздягнути.

Історія набула розголосу. По всьому світі відбулися акції протесту, спрямовані на боротьбу зі зґвалтуваннями. Першими виступили працівниці італійського парламенту. Вони надягли джинси та інші вироби з деніму і тримали плакати з написами «Джинси: алібі для зґвалтування».

Відтоді щорічно проводяться заходи, які спрямовані на боротьбу з сексуальними домаганнями та на допомогу постраждалим. Охочі взяти участь слідують традиції та приходять у джинсах, які стали символом підтримки. 

Фото з доступних джерел
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: