Візит Володимира Зеленського та першої леді Олени Зеленської до Славутича. Вручення державних нагород Президента

У день, коли вшановують пам'ять про трагедію на Чорнобильській АЕС, Президент України Володимир Зеленський та його дружина Олена відвідали місто Славутич.

У день, коли вшановують пам'ять про трагедію на Чорнобильській АЕС, Президент України Володимир Зеленський та його дружина Олена відвідали місто Славутич.

Під час візиту вони вшанували пам'ять героїв-ліквідаторів, поклавши квіти до пам'ятної стели у центрі нашого міста. Також президент вручив державні нагороди особам, які відзначилися під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та протистояння окупації промислового майданчика російськими військами.

Згідно з Указом Президента №241/2024 "Про відзначення державними нагородами України", за вагомий особистий внесок у подолання наслідків Чорнобильської катастрофи та мужність, проявлену в умовах воєнного стану, було нагороджено орденом "За заслуги" III ступеня таких осіб:

  • Сергія Сергійовича Бокова — начальника зміни цеху об'єкта "Укриття" та нового безпечного конфайнменту державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська АЕС",
  • Миколу Івановича Дудіна — члена громадської організації "Чорнобильці Славутича",
  • Дмитра Анатолійовича Небожченка — члена громадської організації "Чорнобильці Славутича",
  • Миколу Миколайовича Христича — члена громадської організації "Чорнобильці Славутича".

Також були нагороджені орденом "За мужність" III ступеня:

  • Тараса Володимировича Вовнянка — інженера державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська АЕС",
  • Михайла Миколайовича Махину — електромонтера державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська АЕС",
  • Дениса Олександровича Усаєва — начальника зміни цеху об'єкта "Укриття" та нового безпечного конфайнменту державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська АЕС".

Ця церемонія вручення нагород є визнанням великого внеску цих людей у важливу справу відновлення та безпеки на Чорнобильській АЕС.

[GALLERY-594]

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: