«Зупинись, миттєвість! Ти прекрасна!»: у Славутичі пройшла серія навчальних воркшопів з фото та відеозйомки

Протягом березня-квітня 2024 року в нашому місті була проведена серія навчальних заходів – тренінгів з фото- та відеозйомки, учасниками яких стали близько 50-ти мешканців Славутича.

Протягом березня-квітня 2024 року в нашому місті була проведена серія навчальних заходів – тренінгів з фото- та відеозйомки, учасниками яких стали близько 50-ти мешканців Славутича.

Очевидно, що з розвитком соціальних мереж, таких як Instagram, TikTok і YouTube, зростає попит на високоякісний візуальний контент. Незалежно від того, чи це для особистого використання, професійного брендингу або просування бізнесу, навички якісного фотографування, відеозйомки та монтажу стають затребуваними і актуальними для все більшої кількості людей.

Два місяці славутичани мали можливість безкоштовно отримати знання з основ фото, відеозйомки та монтажу, взявши участь у тематичних воркшопах, організованих Благодійним фондом «Чорнобильська АЕС. Славутич. Розвиток», в рамках грантового проєкту.

Тренером воркшопів став Богдан Волох – професійний та досвідчений фахівець, який працює в сфері створення фото-відео контенту вже більше 6 років.

За освітою Богдан – кінооператор, зараз займається підготовкою до зйомок двох великих фільмів, робить фоторепортажі з міських заходів, створює випускні альбоми і дуже багато монтує - скетчі в Тік-ток, рекламні ролики та музичні кліпи для таких артистів, як Ульяна Ройс, НКНКТ, Майорова, Рума, Вова Циган. Це медійні люди в Тік-тоці. А також співпрацює зі славутичанами, Денисом Маслієм та Блазнем.

Фото зі сторінки Богдана Волоха у ФБ

Проведені заходи дали базову теоретичну основу та практичну підготовку. Учасники тренінгів дізналися про технічні аспекти фотозйомки, об’єктиви, налаштування камери, композиційні правила.

Особливо цікавою була тема світла в фотографії, коли тренер на практиці демонстрував, які види світла бувають, як його розміщувати і як це впливає на кінцевий результат.

Окремо розглянули й тему відеозйомки: технічні аспекти, що таке Full HD, правило витримки в відео, роботу оператора з рухом камери, типові помилки.

В ході воркшопів, учасники виконували різні завдання тренера: робили фотографії людей та об’єктів з різних ракурсів, різних планів та з різним освітленням, вчилися знімати відео, застосовувати різноманітні прийоми під час зйомки.

Також, за необхідності, Богдан допомагав учасникам розібратися з налаштування на їхніх камерах та гаджетах. Отримані результати зйомки показували тренеру, який давав свою оцінку та поради, як покращити роботи, вказував на недоліки та помилки, відмічав успіхи та креатив.

Учасники воркшопів дуже позитивно оцінили проведені заходи та висловили бажання продовжити навчання, тому, за згодою донора, було прийнято рішення організувати додаткове заняття.

Це був практикум для отримання досвіду та навичок фото та відеозйомки в різних локаціях, як в приміщенні, так і на відкритому просторі.


Всі проведені заходи були корисними і цікавими для починаючих та вже досвідчених учасників тренінгів, а також це була чудова можливість познайомитися та обмінятися думками з людьми зі схожими інтересами і захопливо провести час в приємній та дружній атмосфері.

[GALLERY-626]

Дуже радує, що зараз у Славутичі проводиться багато навчальних заходів, які можуть бути цікавими і корисними практично кожному.

За можливості, обов’язково долучайтеся до таких ініціатив, бо це завжди про нові емоції, знайомства та особистісний розвиток.

Навчання проведено БФ «Чорнобильська АЕС. Славутич. Розвиток», в межах грантового проєкту «Створення комплексного міжгалузевого управлінського механізму кризового реагування в громаді міста Славутич», що реалізується за підтримки Спільної ініціативи Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Мери за економічне зростання».
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: