Завантаження ...
Новобудови Києва

Енергоощадження в місті Славутич: підготовка до опалювального сезону 2024-2025

Енергоощадження в місті Славутич: підготовка до опалювального сезону 2024-2025 фото

Сьомого травня відбулося засідання громадської ради під керівництвом Володимира Удовиченка. Головним доповідачем з питань підготовки міста до нового (2024-2025 рр.) опалювального сезону став перший заступник міського голови Віктор Шевченко.

Він почав свій виступ словами подяки до Андрія Савіна, який запропонував розглянути ряд питань, пов'язаних з відповідальною темою "Готуємось до зими". Віктор Шевченко розглянув можливості електропостачання у місті Славутич, зупинившись окремо на кожному виді джерела:

- На жаль державної програми ще немає, як і цільової допомоги поки що немає. Поки ще іде попередня мова про розташування установок виробництва електричної енергії мова іде про дизельні та інші установки) Сьогодні ми маємо більш підготовлений стан, порівняно з 2022 і 2023 роками. На сьогодні в закладах і підприємствах комунальної власності  ми маємо 31 альтернативне джерело виробництва електроенергії, загальної потужності 1500 Вт. Більшість потужних генераторів в технічно справному стане, але їх стан згідно гарантійного стану, бажає бути кращим. Але ще раз скажу, що вони пройшли випробування, знаходяться в робочому стані.

Далі Віктор Шевченко зупинився на  окремих закладах і підприємствах комунальної власності. 

Наприклад, в Славутицькій міській лікарні - 9 генераторів, управлінні міської освіти і науки - 8 генераторів, КП УЖКХ — один на 400 кВт·год і другий на 22 кВт·год, водоканал - 4 дизельні генератори, ЖКЦ - 6 генераторів. Також генератори мають всі пункти "незламності" (десять одиниць). Котельня міської лікарні (форма власності — приватна) також має генератор, а також лікарня має генератор, який ще не встановлено. На даху головного корпусу міської лікарні у червні-липні буде встановлена сонячна електростанція з потужністю 24 кВт. Він також навів приклади проведених робіт в цьому напрямку. Це стосується міської котельні та іншого.

Збоку членів громадської ради першими питаннями  сталі можливі проблеми постачання палива для генераторів, Треба сказати, що питання збоку Андрія Савіна, Володимира Крупського, та інших були конкретні і важливі.

Олександр Забірченко задав заступнику міського голови питання, яке не стосувалось  енергопостачання, але турбує мешканців міста – капітальний ремонт ФОКа «Богатир». Віктор Шевченко відверто відповів, що ці роботи доречні, тому що вони проходять коштом окремих програм Євросоюзу. Програма і кошти Євросоюзу. Відмовиться від цього проєкту, означало б, що його віддали комусь іншому. 

(від редакції Славутич-інфо – до цього питання ми ще будемо повертатись у майбутньому).

Енергоощадження в місті Славутич: підготовка до опалювального сезону 2024-2025 фото №1
Енергоощадження в місті Славутич: підготовка до опалювального сезону 2024-2025 фото №2
Енергоощадження в місті Славутич: підготовка до опалювального сезону 2024-2025 фото №3
Енергоощадження в місті Славутич: підготовка до опалювального сезону 2024-2025 фото №4
Енергоощадження в місті Славутич: підготовка до опалювального сезону 2024-2025 фото №5
Енергоощадження в місті Славутич: підготовка до опалювального сезону 2024-2025 фото №6
Енергоощадження в місті Славутич: підготовка до опалювального сезону 2024-2025 фото №7
Енергоощадження в місті Славутич: підготовка до опалювального сезону 2024-2025 фото №8
Енергоощадження в місті Славутич: підготовка до опалювального сезону 2024-2025 фото №9

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: