Завантаження ...
Новобудови Києва

Відновлюється рух електропотягу «Славутич-Київ-Славутич» (подробиці)

Відновлюється рух електропотягу «Славутич-Київ-Славутич» (подробиці) фото

Як і обіцяв Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Славутича, відновлюється рух регіонального електропотягу, сполученням Славутич-Київ-Славутич. Перший рейс відбудеться уже 14 травня, у вівторок.

Завідуюча касами залізничного вокзалу у м.Славутич Олена Аврамчикова повідомила slavutych.info, що цього дня буде експериментальний рейс.

«14 травня буде експериментальна електричка. Кожного дня вона не буде ходити, бо це не рентабельно. Загалом, вона буде курсувати лише 4 дні на тиждень, з п’ятниці по понеділок. Із Славутича вирушатиме о 16:19, прибуде до Києва о 20:29. З Києва відправляється о 7:48, до Славутича прибуває об 11:46. Передбачені зупинки у Жукотках, Чернігові, Ніжині, Києві та Фастові», - пояснює Олена Володимирівна.

Щодо вартості проїзду, то ціни на потяг з Чернігова до Києва десь від 88 грн, для студентів – приблизно 30. Безумовно, від Славутича буде дорожче, але поки точна ціна невідома.

«Це електричка другого класу, де високі дермантинові сидіння, по 6 пасажирів у купе, один напроти одного. Буде 9 вагонів, облаштованих таким чином. Електричка зазвичай не дуже завантажена, тому пасажирам буде комфортно їздити. Лише в неділю, коли люди повертаються після вихідних у столицю, зокрема багато студентів, квитків на потяг немає ще з п’ятниці. У ці дні вже також не було квитків на неділю із Чернігова до Києва, тому білети треба купувати заздалегідь», - розповідає Олена.

Також вона каже, що до існуючого розкладу електропоїздів сполученням «Чернігів-Славутич-Чернігів», додадуть ще два.

«Розклад буде мінятись. Міський голова Юрій Фомічев хоче спростити поїздки на роботу працівникам «Атомремонтсервісу», які приїжджають до Славутича із Чернігова та сусідніх населених пунктів. Для цього з п’ятниці по понеділок також буде додано два рейси: один зранку, з Чернігова, а інший – о 18-й годині, зі Славутича на Чернігів.

Нагадаю, у ці дні також курсуватиме і регіональна електричка зі Славутича на Київ, час відправлення – о 16:19. В інші дні, з вівторка по четвер, зі Славутича на Чернігів остання електричка відправлятиметься як і раніше – о 16:04», - розповідає Олена Аврамчикова.

У зв’язку з цими нововведеннями, найближчим часом відбудеться зміна теперішнього розкладу електропоїздів Славутич-Чернігів-Славутич. 

Читайте також: Увага! Оновлений розклад електропотягів «Славутич-Чернігів-Славутич»


Читайте також: Залізничне сполучення між Славутичем і Києвом буде? Президент доручив Кубракову опрацювати питання прямого сполучення міста зі столицею

Окрім цього, міський голова Славутича Юрій Фомічев, під час спілкування з Президентом Зеленським, озвучив ще один можливий варіант транспортного сполучення з Києвом, залучаючи електропоїзд «ІnterCity», що курсує зі столиці до Чернігова.

«Також є деякі бачення щодо цього сполучення. Можливо, згодом долучиться ще й «ІnterCity».

«ІnterCity», що курсує ввечері до Чернігова, відправляється о 17:05 з Києва. О 19:40 «ІnterCity» в Чернігові. Ночує в Чернігові, бо його потрібно обслужити в ДЕПО. В Славутичі ДЕПО нема, тому у нас він ночувати не може.

Але я запропонував варіант, коли «ІnterCity» зранку відправляється з Чернігова до Славутича, наприклад о 6:20, доставляє людей на роботу (кому на 8-му годину), забирає славутичан, їде до Чернігова, забирає людей до Києва і далі курсує по своєму маршруту.

Цей план поки ще не прийнятий до реалізації. Але в думках ми його маємо. Якщо реалізуємо, то це буде бонусна програма, де не тільки регіональна електричка, а й «ІnterCity» підтягуться до Славутича», - повідомив Юрій Фомічев.



Отож, будемо сподіватись на позитивні події і слідкувати за оголошеннями щодо змін у розкладі руху електропоїздів до станції у м.Славутич.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: