Завантаження ...
Новобудови Києва

Візит Німецької делегації на Чорнобильську АЕС: Обговорення співпраці та підтримки

Візит Німецької делегації на Чорнобильську АЕС: Обговорення співпраці та підтримки фото

16 травня промисловий майданчик Чорнобильської АЕС та зону відчуження відвідала делегація з Німеччини.

До складу делегації увійшли Керівник Департаменту міжнародного порядку, ООН та контролю за озброєннями у Федеральному міністерстві закордонних справ Німеччини д-р Гюнтер Зауттер, Посол Федеративної Республіки Німеччини в Україні Мартін Єгер та їх супровідники.

Метою візиту німецьких посадовців в Україну було обговорення питань співпраці в рамках діяльності міжнародних організацій, підготовки до проведення Глобального саміту миру у Швейцарії, а також посилення двосторонньої взаємодії між Україною та Німеччиною.

На майданчику Чорнобильської АЕС гості оглянули адміністративно-побутовий корпус станції, сховище відпрацьованого ядерного палива сухого типу (СВЯП-2) та арковий простір під новим безпечним конфайнментом (НБК). Вони отримали детальну інформацію про поточну діяльність ЧАЕС та функціонування інноваційних технічних об'єктів у її складі.

В рамках візиту делегація також ознайомилася з діяльністю підприємств сфери управління Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ). У місті Чорнобилі вони відвідали ДСП "Екоцентр" та автотранспортний цех ДСП "ЦППРВ". Крім того, делегація побувала у центральній частині міста Прип'ять та річковому порту, де до аварії 1986 року проживали працівники станції.

Під час свого візиту д-р Гюнтер Зауттер висловив українцям незмінну підтримку з боку Німеччини щодо суверенітету та територіальної цілісності України. Він також наголосив на готовності німецького уряду й надалі допомагати Україні у військовій, економічній та гуманітарній сферах.

Візит Німецької делегації на Чорнобильську АЕС: Обговорення співпраці та підтримки фото №1
Візит Німецької делегації на Чорнобильську АЕС: Обговорення співпраці та підтримки фото №2
Візит Німецької делегації на Чорнобильську АЕС: Обговорення співпраці та підтримки фото №3
Візит Німецької делегації на Чорнобильську АЕС: Обговорення співпраці та підтримки фото №4

Фото: Facebook: Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС»

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: