Відкритий діалог у Славутичі: Чи на часі розбудова безбар’єрності?

У Молодіжному просторі міста Славутич відбувся відкритий діалог на тему «Чи на часі розбудова безбар’єрності у Славутичі зараз і чому?».

У Молодіжному просторі міста Славутич відбувся відкритий діалог на тему «Чи на часі розбудова безбар’єрності у Славутичі зараз і чому?».

Захід зібрав славутичан, щоб обговорити важливість і необхідність створення доступного середовища в місті.

Міський голова Юрій Фомічев презентував досягнення Славутича, який протягом кількох років працює над впровадженням безбар’єрних рішень. Зокрема, було розроблено і затверджено Стратегію розвитку міста до 2025 року та Програму «Славутич – безбар’єрне місто» на 2021–2024 роки. Серед інших заходів – створення посади радника міського голови з питань безбар’єрності, проведення опитування маломобільних груп населення та аудит доступності міста, а також створення інтерактивної мапи інклюзивності соціально-важливих об’єктів та основних маршрутів до них.

У своєму виступі Юрій Фомічев зазначив:

«Безбар’єрність – це про піклування, повагу до людей, готовність до двостороннього процесу».

Він підкреслив, що Славутич має напрацювання у всіх шести напрямках Національної стратегії створення безбар’єрного простору: фізичному, інформаційному, суспільному, економічному, цифровому та освітньому.

Медіатори заходу, Діана Проценко та Лілія Олійник, допомогли шістьом групам учасників діалогу висловити свої думки, внести пропозиції до змін Програми «Славутич – безбар’єрне місто» та відпрацювати спільні дії. Підсумовуючи, було зазначено, що Славутич має значний досвід, яким ділиться з іншими громадами. Зокрема, для мерів міст було підготовлено посібник «Славутич – лабораторія безбар’єрних рішень».

Захід організовано в межах ініціативи «Безбар’єрність – спільними зусиллями», яка реалізується у співпраці з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та проєктом «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe) за підтримки проєкту ПРООН «Підтримка громадянського суспільства та молоді» та фінансування Міністерства закордонних справ Данії.

[GALLERY-709]

Фото: Facebook: Молодіжний простір м. Славутич

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: