Завантаження ...
Новобудови Києва

З полону повернулось 75 наших хлопців! Серед них 14 славутичан Захисників ЧАЕС!

З полону повернулось 75 наших хлопців! Серед них 14 славутичан Захисників ЧАЕС! фото

Омбудсман Дмитро Лубінець повідомив: "Повертаємо своїх додому!"

Дмитро Лубінець, омбудсман України, оголосив про черговий успішний обмін військовополоненими. Сьогодні на рідну землю повернулися 75 наших громадян, серед яких воїни ЗСУ та Нацгвардії, прикордонники, четверо цивільних. Серед них – 14 захисників Чорнобильської АЕС!

Працівники Офісу омбудсмана перебували на місці обміну, щоб проконтролювати дотримання прав людини відповідно до міжнародного гуманітарного права та Женевських конвенцій.

Захисників і захисниць, які нарешті почули голоси своїх рідних, переповнювали емоції. Не менш зворушливо реагували і їхні сім'ї, адже деякі з них не мали зв'язку з близькими від початку російського вторгнення.

Далі на повернутих воїнів чекає тепла вечеря, отримання чистого одягу, медичний огляд, відновлення документів та банківських карток, а також реабілітація.

Україна вкотре підтверджує своє прагнення повернути всіх своїх громадян на рідну землю і активно працює у цьому напрямку. Дякуємо рідним, які вірять у наші державні органи і чекають на хороші новини.

Окрема подяка Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими та Об'єднаному центру з координації пошуку та звільнення військовополонених при СБУ за їхню спільну роботу.

Вітаємо вдома наших захисників та захисниць! На сьогодні на Батьківщину повернулися вже 3210 українців. Працюємо далі! 🇺🇦🇺🇦🇺🇦

З полону повернулось 75 наших хлопців! Серед них 14 славутичан Захисників ЧАЕС! фото №1
З полону повернулось 75 наших хлопців! Серед них 14 славутичан Захисників ЧАЕС! фото №2
З полону повернулось 75 наших хлопців! Серед них 14 славутичан Захисників ЧАЕС! фото №3
З полону повернулось 75 наших хлопців! Серед них 14 славутичан Захисників ЧАЕС! фото №4

Фото: Телеграм канал: Омбудсман Лубінець Дмитро

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: