В ЗБІЦ пройшов захід присвячений історії святкування дня міста Славутич

У загальноміському бібліотечно-інформаційному центрі Славутича пройшов захід, присвячений Дню міста, під назвою «Історія святкування Дня міста: з вірою в майбутнє»

У загальноміському бібліотечно-інформаційному центрі Славутича пройшов захід, присвячений Дню міста, під назвою «Історія святкування Дня міста: з вірою в майбутнє».

Цей захід відбувся в рамках проєкту «Славутич — це ми». До цієї події була підготовлена нова виставка світлин «Славутич з поглядом в майбутнє» з фотопроєкту «Ми з України».

Для ведучої заходу, завідувачки сектору клубної роботи ЗБІЦ Ольги Кропти, цей захід став дебютом, і він пройшов успішно. За складом присутніх можна підкреслити, що Меморандум поколінь, про який ми неодноразово нагадували славутичанам, дійсно має значення для життя славутицької громади.

Серед учасників зустрічі були депутати різних рівнів Володимир Удовиченко та Людмила Любива, представники молодіжної ради та молодіжного простору, члени громадської ради з розвитку міста Славутича, ветерани атомної станції та учасники ліквідації наслідків аварії на четвертому енергоблоці 1986 року, представники творчої інтелігенції та педагоги, нові активні славутичани, які приїхали в Славутич зі сходу України, пенсіонери міста та молодь — його майбутнє.

Серед них Володимир Кримський, Світлана Шарабріна, Любов Тухмачова, Ніна Баришевська, Тетяна Бакрі-Ніхельман, Людмила Любива, Лілія Хайруліна, Надія Семенова, Андрій Савін, Олександр Пантеєв та інші. Першим отримав слово почесний громадянин міста, депутат Київської обласної ради, професор, почесний мер міста, який очолював славутицьку громаду протягом 25 років, Володимир Удовиченко.

Щоб краще згадати 37 років історії Славутича та його особливості, ведуча запропонувала присутнім вікторину на цю тему. Кожен з присутніх мав змогу висловити своє бачення та відчуття святкування Дня міста – свята, яке як ніщо інше є яскравою ілюстрацією життя славутицької громади. Усі присутні могли не тільки згадати це свято, але й висловити свої побажання та мрії щодо проведення Дня міста після нашої перемоги над агресором.

Усі присутні погодилися з висловом когось із представників молодіжної ради, що це свято нагадує тепле родинне свято – свято славутицької громади. Це підкреслювали і світлини фотовиставки «Славутич – з поглядом у майбутнє». Частина фотографій нагадувала присутнім святкування Дня міста у різні часи існування Славутича.

Усі присутні погодилися з виступаючими, що Славутич ще не один раз буде святкувати День міста, і святкова хода його громади буде свідком того, що місто живе і розвивається. На завершення зустрічі кожен з присутніх отримав з рук ведучої сувенір, зроблений творчими руками колективу ЗБІЦ. На завершення зустрічі Людмила Любива висловила слова подяки молоді за активну участь у заході, знання історії міста та оптимістичний погляд у майбутнє.

Присутні подякували ведучій Ользі Кропті за зустріч, а колективу ЗБІЦ – за теплу гостинність. Захід завершився солодким столом з чаєм та кавою, вільним спілкуванням і спогадами. 

[GALLERY-727]

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: