Завантаження ...
Новобудови Києва

Мер Славутича про конференцію у Берліні: нові можливості та підтримка

Мер Славутича про конференцію у Берліні: нові можливості та підтримка фото

Мер Славутича Юрій Фомічев поділився враженнями від свого візиту до Берліна, де відбулася конференція з відновлення України - Ukraine Recovery Conference (URC2024-BERLIN).

Подія під гаслом "United in Defence. United in Recovery. Stronger together" об'єднала представників багатьох країн світу для обговорення підтримки та партнерства в умовах війни.

На конференції були присутні перші особи України, Німеччини та Європейського Союзу, представники різних країн, які підтримують Україну, а також численні представники громадянського суспільства та місцевого самоврядування. Обговорювалися важливі теми: допомога Україні, захист (ППО), масштабна відбудова, запобігання корупції, прозорість у відбудові, та нагальні питання енергозабезпечення в умовах зими.

Київська школа економіки оцінила прямі й непрямі втрати енергетики внаслідок російських атак у $56 млрд. Сильніше за все постраждала теплова генерація та найбільші гідроелектростанції. На повне відновлення енергетики потрібно щонайменше $50 млрд.

Окремо піднімалося питання інституційної спроможності українських громад, їх готовність реалізовувати проєкти відновлення. Обговорювалися питання місцевого адміністрування, податків, виконання делегованих повноважень, та підтримки захисників з бюджетів громад.

Фомічев також звернув увагу на можливість будівництва нового міста або міст "з нуля", наводячи приклад Славутича як вдалий проект міжнародної співпраці. Він підкреслив важливість прозорості у використанні ресурсів та партнерства з європейськими містами для пришвидшення шляху України до членства в ЄС.

Конференція підтвердила, що Україну підтримують не менше, ніж раніше. Ця підтримка лише зростатиме, даючи чіткий сигнал ворогу, що Україна є частиною європейського демократичного суспільства та майбутнім членом ЄС. Укладені угоди та нові контакти на рівні громад відкривають нові можливості для відбудови та розвитку.

Мер Славутича висловив подяку захисникам, партнерам та команді ULEAD за можливість участі в конференції. Він також подякував усім друзям та колегам, з якими вдалося зустрітися на полях конференції, за натхнення та підтримку.

Дякую нашим захисникам за те що «тримаєте небо» і за цю можливість відвідати конференцію високого рівня.
Також, дякую всім нашим партнерам за підтримку України! На всіх напрямках (оборона, гуманітарна сфера, медицина та реабілітація, відбудова та відновлення, тощо) та на всіх рівнях – державному, регіональному, муніципалітетам та кожному, хто небайдужий і підтримує нас!
Дякую всій команді ULEAD з Європою / ULEAD with Europe за можливість взяти участь в такій масштабні події і окремо за проект League of Local Leaders 2024 та всім ULEAD-ерам) нашої команди!
Дякую Руслан Кравченко - голова Київської ОДА за активність і злучення ресурсів в регіон
.
Дякую всім друзям, з ким вдалося зустрітися на полях конференції - ви завжди надихаєте! Бережіть себе! - Юрій Фомічев

Фото: Facebook: Юрій Фомічев 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: