Завантаження ...
Новобудови Києва

Агро-Славутич 2024: конференція УАВК (Українська Асоціація Виробників Картоплі)

Агро-Славутич 2024: конференція УАВК (Українська Асоціація Виробників Картоплі) фото

13 червня у Славутичі відбулась подія, за ініціативою місцевою компанією Технолоджі Україна. 

Це подія, яка об’єднала аграріїв виробників картоплярства усієї України. 

На майдані була вистава агротехніки, як українського виробництва, так й іноземного виробника, сучасні агротехнології.  Мешканці Славутича мали можливість познайомитися із techno- майданчиком, що вражає масштаб та габарити техніки. 

Організатори і атмосфера конференції

Наша славутицька компанія, Технолоджі Україна, в особі Піскунової  Любові та  Карпентера Томаса відомі своєю любов'ю до України та Ірландії, організували цю подію до Міжнародного дня картоплі. Вони запросили учасників Української асоціації виробників картоплі до Славутича на загальні збори, перетворивши місто на епіцентр аграрних інновацій та картопляної атмосфери.

Спеціально до заходу, щоб здивувати гостей, організатори навіть пошили костюм картоплинки – символу Української асоціації виробників картоплі. 

Історія заходу і новий початок

Ще у 2022 році Любов і Томас провели перший парад, який залишив незабутні враження у славутичан. Парад включав у себе всю можливу техніку міста, прикрашену святковими гірляндами, що проїжджала вулицями, даруючи радість місцевим жителям. Проте війна змусила відкласти плани на невизначений час.

«З початком повномасштабного вторгнення всі яскраві заходи сприймаються інакше. Більш як два роки ми не проводили ніяких заходів, але ж рухатися вперед потрібно. Тому цього року ми вирішили відзначити міжнародний день картоплі та запросити учасників Асоціації на конференцію, а саме до Славутича", - поділилася Любов Піскунова.

Що чекало на відвідувачів

Аграрії сьогодні потребують уваги, кожний фермер має виклики, які подолати можливо тільки з обʼєднанням, а саме: фермерів-картоплярів з усіх регіонів України, представників Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державного агентства України з розвитку меліорації, рибного господарства і продовольчих програм, Програми USAID АГРО, підприємств-переробників картоплі з ірландської федерації картоплі.

Відкривали захід з вітальними словами Томас Карпентер (наш славутичанин), нині, президент Української асоціації виробників картоплі та представники Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Під час пленарних засідань аграрії обговорювали питання підвищення продовольчої безпеки України, створення стійкої системи виробництва, зберігання та перероблення картоплі, зменшення травмування картоплі під час сортування, нові підходи до вирощування картоплі, стимули та заохочення у картоплярстві, впровадження національних насінництв вищих категорій, перспективи переробки чіпсової картоплі в Україні та отримання грантів для підтримки бізнесу.

Огляд техніки та інновацій

Відвідувачі мали можливість оглянути новітні агротехнології та взяти участь у спілкуванні з провідними фахівцями галузі. На відкритому techno- майданчику була представлена сучасна сільськогосподарська техніка для картоплярів, що викликало великий інтерес як у професіоналів, так і у звичайних мешканців міста.

Маємо надію, що наступні збори пройдуть вже у мирній Україні. Як би не було важко, наші аграрії, попри заміновані поля, повітряні тривоги та інші виклики і кризи, продовжують працювати та годувати Україну й світ справжньою продукцією з душею. 

Ця невтомна праця є свідченням сили та відданості українського народу. Незламність наших фермерів служить прикладом для всього світу, демонструючи, що навіть у найтяжчі часи можна зберегти людяність, працювати на благо своєї країни та забезпечувати продовольчу безпеку нації.



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: