Мобілізовані співробітники Чорнобильського заповідника врятували маленьку сарну

Співробітники Чорнобильського Радіаційно-екологічного Біосферного Заповідника, навіть під час мобілізації, продовжують залишатися відданими своїй справі — захисту природи та піклуванню про її диких мешканців.

Співробітники Чорнобильського Радіаційно-екологічного Біосферного Заповідника, навіть під час мобілізації, продовжують залишатися відданими своїй справі — захисту природи та піклуванню про її диких мешканців.

Нещодавно один з таких випадків стався з Андрієм, який зараз служить у лавах ЗСУ.

Під час виконання своїх службових обов’язків, Андрій та його побратими помітили маленьку сарну на узбіччі однієї з польових доріг. Не залишаючи тварину в біді, вони одразу зв’язалися з місцевим єгерем, щоб повідомити про знахідку та дізнатися, як правильно діяти в такій ситуації.

Про це розповіли на сторінці заповідника у фейсбуці. 

Невтомна турбота про природу навіть під час служби

Єгер надав інструкції, куди потрібно доставити козулю і де її залишити, щоб потім перевірити, чи повернеться за нею мати. Він пояснив, що, можливо, сарна загубилася або її мати могла стати жертвою хижаків чи браконьєрів. У будь-якому випадку, завдяки турботі і небайдужості, маленька козуля буде врятована.

 Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник зазначає: "Бачимо, що наші читачі не зовсім зрозуміли ситуацію, про яку йдеться. По-перше, ми достатньо компетентні й добре знаємо, що телят копитних не потрібно забирати з дикої природи, навіть коли здається, що вони залишились без нагляду. Однак, зауважте, що наш співробітник з побратимами помітили козулю не на мирній нині території Заповідника, а в «гарячій» зоні, де перебувати ризиковано не тільки людям, а й тваринам. Тобто, бувають ситуації, коли потрібно обирати – залишити напризволяще чи надати допомогу. Зрештою, де більше шансів вижити у малечі без матері (а такий варіант зовсім непоодинокий): під наглядом єгеря чи в дикій природі?"

Ця історія ще раз підтверджує, що навіть у найскладніші часи, справжні професіонали залишаються вірними своєму покликанню і готові допомогти тим, хто цього потребує.

Фото: Facebook: Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: