Завантаження ...
Новобудови Києва

У Славутичі назвали вулицю на честь Героя України Олега Буяла

У Славутичі назвали вулицю на честь Героя України Олега Буяла фото

На честь Олега Буяла, лейтенанта Військово-Морських Сил Збройних Сил України, Героя України та славутичанина, який віддав своє життя у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни, бульвар у Бакинському кварталі нашого міста тепер носить його ім'я.

"Славутич матиме бульвар імені Героя України Олега Буяла. Дякую всім нашим воїнам та їх рідним," – зазначив мер міста Юрій Фомічев.

Таке рішення 20 червня на 29-й черговій сесії Славутицької міської ради депутати підтримали одноголосно.

Ми шануємо пам’ять справжнього патріота, чий героїзм надихає нас і нагадує про ціну свободи та миру. Ім’я Олега Буяла стане символом мужності та самопожертви для майбутніх поколінь.

Фото з телеграм каналу Славутицької міської ради

Олег навчався у Славутичі, у місцевій ЗОШ №1 та Славутицькому ліцеї, був прихильником спорту і займався дзюдо. Він отримав вищу військову освіту у Військовій академії міста Одеса і служив у 37-й окремій бригаді морської піхоти. Олег був командиром роти вогневої підтримки одного з батальйонів та керував групою загальновійськового резерву.

Він взяв участь у першому бою 5 червня 2023 року, де разом зі своєю групою прорвав лінії оборони противника та взяв у полон одного з них. Олег загинув 13 червня 2023 року під час штурму опорного пункту на висоті біля смт Велика Новосілка. Йому був лише 21 рік.

У квітні 2024 року президент України вручив орден «Золота Зірка» батьку полеглого Героя України Олега Буяла.

Скріншот з відео Youtube канал: Офіс Президента України

Пам'ять лейтенанта Збройних сил України, Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» та Почесного громадянина міста Славутича Олега Буяла буде жити в наших серцях назавжди.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: