Завантаження ...
Новобудови Києва

Розпорядок богослужінь у Славутичі до церковних свят і поминальних днів

Розпорядок богослужінь у Славутичі до церковних свят і поминальних днів фото

У місті Славутич богослужіння у храмі в честь Ікони Божої Матері "Неустанна Поміч" є невід'ємною частиною духовного життя громади.

Зокрема, у дні церковних свят і поминальних днів, мешканці міста збираються разом для спільної молитви, згадуючи своїх предків і дотримуючись давніх традицій.

Троїцька поминальна субота

22 червня у Славутичі відзначатиметься Троїцька поминальна субота. Цей день присвячений молитвам за померлих і є однією з головних поминальних субот в православному календарі. За традицією, віряни відвідують храми, щоб помолитися за своїх спочилих родичів і близьких.

Троїцька поминальна субота має особливе значення, оскільки в цей день Церква молиться за всіх, хто відійшов у вічність, просячи Господа дарувати їм спокій і вічне життя.

У храмі в честь Ікони Божої Матері "Неустанна Поміч" богослужіння розпочнеться о 8:00.

Відбудеться Божественна Літургія за померлих, а після неї буде відслужена Панахида.

Віряни зможуть помолитися за своїх рідних, запалити свічки і згадати їх у своїх молитвах.

День Святої Трійці

23 червня у Славутичі відзначатиметься одне з найвеличніших свят православної церкви — День Святої Трійці, або П'ятидесятниця. Це свято відзначається на п'ятдесятий день після Великодня і присвячене зішестю Святого Духа на апостолів.

Свято Трійці символізує початок нової ери в історії спасіння людства. Зішестя Святого Духа дарувало апостолам силу і мудрість для проповіді Євангелія по всьому світу. Традиційно в цей день храми прикрашають зеленню, а віряни приносять зілля для освячення.

У храмі в честь Ікони Божої Матері "Неустанна Поміч" богослужіння розпочнеться о 9:00.

Відбудеться Божественна Літургія, під час якої відбудеться освячення зілля.

Віряни зможуть принести зелень, яку священик освятить, символізуючи оновлення і благодать Святого Духа.

Традиції наших предків

Наші предки приділяли велику увагу духовним традиціям і звичаям, які передавалися з покоління в покоління. Вони вірили, що молитва за померлих має велику силу і допомагає душам знайти спокій у вічності. Поминальні дні завжди були часом єднання родини, коли всі разом молилися і згадували тих, хто відійшов у інший світ.

Свято Трійці також мало особливе значення для наших предків. Вони вірили, що зішестя Святого Духа приносить благословення і захист для їхніх родин і домівок. Зелень, яку освячували в цей день, використовували як оберіг, що захищав від злих духів і хвороб.

У дні церковних свят і поминальних днів, мешканці Славутича мають змогу зібратися разом у храмі, щоб відчути єднання з Богом і своїми предками. Традиції і звичаї наших предків допомагають нам зберігати духовні цінності і передавати їх наступним поколінням. Відвідуючи богослужіння, ми не тільки дотримуємося церковних канонів, але й збагачуємо свою душу духовними переживаннями.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: