Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

В Славутич вперше приїхала «Ікона пам’яті загиблим за Незалежність України»

В Славутич вперше приїхала «Ікона пам’яті загиблим за Незалежність України» фото

В Славутич вперше приїхала "Ікона  пам'яті" загиблим за незалежність України, її вручать 25.06.24 о 17.00 матері загиблого захисника Івана Лесникова.

З 14.00 24.06.24 по 16.30 25.06.24 Ікона стоятиме в холі ККК де жителі міста можуть прийти і подивитись і за бажанням задонатити волонтерам які займаються виготовленням цих дорогоцінних  ікон. 

Як черга дійшла до Славутича?

Ще у 2021 році команда Соціально психологічного Центру їздила в Чернігів до реабілітаційного Центру і там побачили ці прекрасні ікони. І також подали заявки на ікони для наших захисників які загинули захищаючи нашу Державу. Пройшло три роки й черга дійшла до нашого міста і волонтери з любов'ю і повагою виготовляли цю ікону для матері Івана Лесникова.

До нашого міста Ікона йшла із Житомира. Відповідальні за її виготовлення Вікторія Боровська та команда волонтерів. Ми дуже вдячні таким людям які дарують свій час і сили на такі речі.

Офіційне звернення команди Проєкту «Ікона пам’яті загиблим за Незалежність України»

У кінці 2013 - на початку 2014 року Україна зробила свій цивілізаційний вибір: бути європейською демократичною державою. За це гинуть наші Герої вже 10-й рік.
За незалежність, за право обирати шлях розвитку своєї країни та свій, за створення демократичної держави, у якій люди поважають права один одного, дослухаються один одного та розділяють єдині цінності взаємоповаги, взаєморозуміння та взаємопідтримки.

Саме на цих цінностях заснований Проєкт «Ікона пам’яті»: на довірі, взаємоповазі членів команди, та на повазі і дотриманні норм законодавства: Цивільного Кодексу України, Закону України “Про авторське право та суміжні права” № 2811-IX від 01.12.2022, Всесвітньої конвенції про авторське право 1952 року та Бернської конвенції про охорону літературних і художніх творів.

На підставі вищевикладеного, ми заявляємо:

1. Проєкт “Ікона пам’яті загиблим за незалежність України” - авторський проєкт скульптора Олени Карамушки, реалізований майстернями “Ікона пам’яті” в Україні. Проєкт був заснований у 2015 році у м. Васильків Київської області. Він присвячений вшануванню пам’яті загиблих у війні з росією захисників України. 

2. Барельєфи «Ікона пам’яті загиблим за незалежність України» виготовляються виключно у майстернях «Ікона пам’яті», відкритих за погодженням та з дозволу Автора, за технологією Автора, розфарбовуються також виключно за технологією Автора. Виготовлені у рамках проєкт Барельєфи вручаються батькам загиблих воїнів (за погодження Автора іншим членам родини, якщо батьків вже немає). 

3. Автор — фізична особа Карамушка Олена Рудольфівна, яка своєю творчою діяльністю створила твір — оригінальний гіпсовий барельєф “Ікона пам’яті загиблим за незалежність України”.

4. Кожен барельєф зареєстрований та має порядковий номер, який присвоюється Координатором проєкту. Кожен Барельєф містить фотографію загиблого та сертифікат автентичності, із зазначенням даних героя, дати виготовлення, Автора барельєфа та майстерні, у якій він був виготовлений. Навіть якщо це музей, церква або будь-яка інша організація, вони передані за погодженням та з дозволу Автора, та мають сертифікати автентичності (внесені у єдиний реєстр проєкту).

5. Співорганізатор та Координатор проєкту в Україні – Олександра Артющенко та Олександра Стакан. Команда проєкту – це волонтери, небайдужі люди, які вкладають у виготовлення та вручення барельєфів свій час, сили та велику частину душі. 

6. Представляти Проєкту на території України мають право виключно Автор проєкту, Координатор, представники команд діючих майстерень за погодження з Координатором та особи, яким Координатор проєкту делегує право організувати та провести вручення Барельєфа родині.

7. На сьогодні у нашому Проєкті продовжують працювати 4 майстерні (з 6, які були відкриті):

  • 7.1. Майстерня у м. Васильків (головна майстерня, команда волонтерів Олександра Стакан, Alla Otruba) 
  • 7.2. Майстерня у м. Житомир (команда волонтерів та переселенців, Вікторія Боровська Ніна Шепетухатуха) 
  • 7.3. Майстерня у м. Кропивницький (команда ГО «Патріот Кіровоградщини» Vadim  Nikitin)
  • 7.4. Майстерня Січеслав у м. Дніпро (Ганна Гарус-Счасна, волонтери та небайдужі містяни). Єдиним уповноваженим представником Проекту у Дніпропетровській області є організатор та координатор майстерні Січеслав Ганна Счасна-Гарус.

Кожна майстерня була відкрита за узгодженням та з дозволу Автора Барельєфу Олени Карамушки. 

На жаль, майстерні у м. Кам’янському та м. Харкові вже не працюють.

8. Форми для виготовлення, заготовки Барельєфів "Ікона пам'яті", незакінчені Барельєфи команда Проєкту не розповсюджує, не вручає, не дарує та не надає стороннім особам чи організаціям. 

9. Проєкт має чіткі правила щодо організації роботи майстерень, виготовлення, замовлення та вручення барельєфів. За сім з половиною років ми виготовили та вручили родинам загиблих близько 600 барельєфів «Ікона пам’яті» та безліч менших.

10. Проєкт не є політичним, не фінансується урядовими, політичними або релігійними організаціями. Ми фінансуємося виключно внесками небайдужих людей та власними коштами. Ми вкладаємо у кожен Барельєф свою любов до України та біль від втрати її Захисників.

Якщо ви зустрічаєте інформацію про інші способи використання барельєфів або їх зображень, без або навіть із згадуванням авторства та назви Проєкту «Ікона пам’яті», без опублікування командою на сторінках Проєкту в мережі Facebook – повідомте представникам проєкту, будь ласка. 

Наші сторінки: Проєкт "Ікона пам'яті загиблим за незалежність України", Ікона пам'яті загиблим за незалежність України, Майстерня "Січеслав"

Трохи термінології:

Використання барельєфа – застосування цілого барельєфа, його частин, створення та використання копій з інших матеріалів згідно з призначенням, визначеного Автором, і виключно з дозволу Автора. 

Копія — відтворений у будь-якій об’єктивній формі Барельєф (частина Барельєфа). Копія твору, виконана у будь-якій матеріальній формі, є примірником твору.
Піратський примірник Барельєфа — примірник Барельєфа, відтворений та/або розповсюджений з порушенням авторського права та/або суміжних прав.

Чекаємо коли черга дійде до всіх сімей захисників які загинули захищаючи нашу Державу.

Підтримати проєкт, можна задонативши на банку за цим посиланням.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: