Завантаження ...
Новобудови Києва

Чорнобильська АЕС як зволожувач повітря: «сувенір», який викликає суперечки

Чорнобильська АЕС як зволожувач повітря: «сувенір», який викликає суперечки фото

Дивовижна ідея втілилась у реальність: винахідники створили зволожувач повітря, який є прототипом зруйнованого четвертого енергоблока Чорнобильської АЕС.

Вони вирішили, що цей символ катастрофи може стати не лише елементом декору, а й ефективним засобом для регулювання вологості повітря та захисту від забруднювальних речовин.

Згідно з описом продукту, зволожене повітря виходить зі зруйнованої зони реактора, де також встановлено підсвітку, яка імітує горіння. Такий оригінальний підхід викликав неоднозначні реакції серед громадськості.

Чи є це прийнятним способом привернути увагу до питань ядерної безпеки, чи лише комерційним використанням трагедії? Винахідники впевнені у своїй ідеї, а що думаєте ви?

До речі, під час створення цієї новини редакція "Славутич-Інфо" натрапила на ще кілька доволі дивних для сприйняття славутичанами та постраждалими від аварії сувенірів.

Один з них — сніжний шар у формі ЧАЕС.

Всього за 39 американських доларів ви отримаєте цей витвір мистецтва, який нагадуватиме вам про найбільшу у світі техногенну катастрофу.

Подібні сувеніри викликають суперечливі почуття, адже вони можуть бути болючими для тих, хто безпосередньо постраждав від трагедії, і викликають багато етичних запитань.

Фото: www.etsy.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: