Завантаження ...
Новобудови Києва

«Ми всі тут ВПО» — мер Славутича розповів про прихисток для вимушених переселенців, який відкрився у місті

«Ми всі тут ВПО» — мер Славутича розповів про прихисток для вимушених переселенців, який відкрився у місті фото

З 2014 року майже 5 мільйонів українців отримали статус внутрішньо переміщених осіб, з них 3,6 мільйона були змушені покинути свої домівки починаючи з 24 лютого 2022 року.

У цей важкий період війни Славутич став прихистком для понад тисячі українців.

У рамках проєкту "Мери за економічне зростання" за підтримки Програми розвитку ООН та Славутицької міської ради, в місті створили затишний і комфортний прихисток для вимушених переселенців. Мер Славутича зазначив:

"Ми називаємо цих людей нашими новими славутичанами. Вони приїздять сюди, щоб знайти безпечне місце для проживання та інтегруватися в нашу громаду."

Прихисток облаштували на шостому поверсі Славутицької міської лікарні.

Фото ДО: Скриншот з відео канал КП "Агентство регіонального розвитку" Славутицької міської ради.

Тут є все необхідне для комфортного проживання: меблі, побутова техніка, комп'ютери для навчання та підвищення кваліфікації, інтернет-зв'язок, система відеоспостереження та ігрові зони для дітей. Для забезпечення безпеки у випадку надзвичайних ситуацій також придбано резервні джерела живлення.

Фото ПІСЛЯ: Скриншот з відео канал КП "Агентство регіонального розвитку" Славутицької міської ради.

Мер Славутича підкреслив:, що Славутич, як місто, що створене 36 років тому, має особливий досвід прийняття нових мешканців. Ми самі були переселенцями, і розуміємо, як важливо забезпечити людям комфортні умови для життя та соціальної інтеграції.

Організатори проєкту активно залучають нових мешканців до життя міста.

"Ми запрошуємо нових славутичан стати частиною нашої громади, приймати участь у її активному житті. Ми надаємо необхідну підтримку, житло та роботу, щоб вони могли залишитися тут надовго," - додав мер.

Завдяки грантовому проєкту Програми розвитку ООН та Славутицькій міській раді, у Славутичі створено сучасний прихисток для людей, які втратили свої домівки через війну.  

Цей проєкт є символом єдності та підтримки, який об'єднує людей навколо важливих цінностей, допомагаючи вимушеним переселенцям знайти новий дім і спокій у Славутичі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: