Завантаження ...
Новобудови Києва

Порив водогону по вулиці Фестивальній: причина аварії (фоторепортаж)

Порив водогону по вулиці Фестивальній: причина аварії (фоторепортаж) фото

У Славутичі, на вулиці Фестивальній, що проходить між Поліським і Тбіліським кварталами, сталась аварійна ситуація.

Комунальники із самого ранку розпочали роботи щодо усунення проблеми. Завдяки спецтехніці розкопали місце аварії, яке сягнуло від тротуару і майже до третини проїжджої частини, щоб дістатися трубопроводу, де стався порив.

За кілька метрів від розкопаної ями, вдовж дороги, рясно тече вода.

Начальник дільниці Водоочисних споруд Віталій Максименко каже, що порив досить великий, глибокий, десь 2,5 м. Але ремонтні роботи планують завершити сьогодні.

Фахівець розповідає, що пориви водогону у місті трапляються доволі часто.

«Без цього ж нікуди. Місто швидко будували, за два роки все зробили. Зробили неякісно. Це ще й добре, бо зараз є покращення - частотники поставили. Раніше було до 30 поривів на рік, а тепер 10 - 12», - розповідає Віталій Максименко. 

Кажу, добре, що порив стався не взимку, земля не мерзла і людям працювати комфортніше. Хоча, працювати у спеку ще такий собі комфорт.

Віктор Миколайович посміхається і додає, що вже звикли працювати за будь яких умов. Згадує, як взимку був порив десь біля виконкому, тоді дві доби копали, змінюючи один одного та намагаючись якомога швидше усунути проблему аварії. Той випадок запам’ятався надовго.

Працівники, що виконують ремонтні роботи, втомлені, але посміхаються і жартують. З впевненістю кажуть, що і з цією проблемою впораються.

Показують шматок труби, де стався порив, її видалили з мережі і замінили новою.

Сонце уже в зеніті, а роботи із усунення проблеми з водогоном ще тривають. Втомлені важкою фізичною роботою і сонцем, чоловіки продовжують працювати. Дивлячись на це, є впевненість, що все зроблять швидко і якісно.


Дякуємо комунальникам за швидке реагування та усунення аварійних ситуацій, за добросовісну і відповідальну працю!

Р.S. Єдине, на що хотілося б ще сподіватися, що після завершення робіт, пошкоджену частину асфальтового покриття також буде відновлено.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: