Завантаження ...
Новобудови Києва

Святкування дня апостолів Петра і Павла у храмі "Неустанна Поміч" у Славутичі

Святкування дня апостолів Петра і Павла у храмі "Неустанна Поміч" у Славутичі фото

29 червня віряни святкують день святих первоверховних апостолів Петра і Павла. У храмі в честь ікони Матері Божої "Неустанна Поміч" у місті Славутич відбудеться Божественна Літургія о 9:00.

Свято первоверховних апостолів Петра і Павла – одне з найважливіших у християнському календарі. Воно відзначається на честь двох великих апостолів, які зробили значний внесок у становлення християнської церкви. Апостол Петро, відомий як перший єпископ Риму, і апостол Павло, який поширював християнську віру серед язичників, залишили глибокий слід у історії церкви.

Апостол Петро, раніше відомий як Симон, був рибалкою до того, як Ісус покликав його бути "ловцем людей". Він є одним із найближчих учнів Ісуса і автором двох послань у Новому Завіті. Після Вознесіння Ісуса апостол Петро став лідером ранньої християнської громади.

Апостол Павло, раніше відомий як Савл, був фарисеєм, який спочатку переслідував християн. Проте після свого навернення на дорозі до Дамаска, він став одним із найвідоміших проповідників і місіонерів християнства, написавши численні послання, які стали частиною Нового Завіту.

Свято Петра і Павла символізує єдність і силу християнської віри, а також важливість проповідування та розповсюдження християнських цінностей. Віряни в цей день збираються на літургію, щоб вшанувати пам'ять апостолів і молитися за їхнє заступництво.

Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до святкової Божественної Літургії та разом відзначити це велике свято.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: