Завантаження ...
Новобудови Києва

Свято юності і краси: у Славутичі відбувся 30-й зліт випускників (фото)

Свято юності і краси: у Славутичі відбувся 30-й зліт випускників (фото) фото

Символічно, що у День відзначення Конституції України у Славутичі відбувся 30-й зліт випускників.

152 випускники з усіх середніх навчальних закладів міста зустрілися на Центральній площі Славутича. Цьогоріч присутні розташувалися неподалік Білого Ангела.

До молоді звернулися з добрими словами вітання ведуча Лариса Маслій.

Гімн України виконала акапельно Ольга Фещук, у її виконанні він звучав проникливо і щиро.

Міський голова Юрій Фомічев щиросердно привітав випускників, звернувся зі словами подяки до батьків та педагогів.

Мер міста також нагородив золотими медалями за успіхи в навчанні найстаранніших учнів: Греченко Олену (школа №1), Слободян Карину (школа №1), Атаманенко Дарину (Славутицький ліцей), Кисельову Євгенію (Славутицький ліцей), Тасенко Лілію (Славутицький ліцей), Нагладзе Дар’ю (Славутицький ліцей).

Cрібними медалями нагороджено: Ткачову Вероніку (школа №3), Чернегу Дарину (школа №3), Бєлєнко Катерину (Славутицький ліцей), Копич Крістіну (Славутицький ліцей).

Подарувавши неймовірні емоції, привітала славутицьку молодь красивою українською піснею Катерина Чернова (Лихобабіна).

Це було дійсно свято краси і юності: неймовірно вродливі дівчата і хлопці в ошатних вбраннях, зі стильними зачісками та ефектними образами.


Читайте також: Славутич вітає випускників 2024 року

З хвилюванням і радістю одночасно спостерігали за своїми вже дорослими дітьми батьки і вчителі. Маю нагоду поспілкуватися з присутніми на святі.

Сестри Тетяна Поповська та Катерина Черенько цьогоріч обидві мають випускників. Дітям бажають щастя в мирній Україні:

«Хочемо побажати дітям, щоб, в першу чергу, закінчилася війна, по-друге, щоб вони були щасливі, вступили туди, куди вони хочуть, щоб всі їхні мрії здійснилися. Саме головне – здоров’я, щастя й миру».



Тетяна Яковенко, вчитель Славутицького ліцею, має великий досвід роботи з дітьми і добре знає, що потрібно молоді для успішного майбутнього:

«Ми хочемо побажати великої удачі, щоб ніякі труднощі не були на заваді здійснення мрій, щоб усі мрії збулися. Оптимізму, позитиву, з впевненістю в щасливе майбутнє йти в доросле життя, зі сподіванням в усе прекрасне, з вірою в перемогу!»

Анастасія Канавець і Анастасія Світлицька  схвильовано, по-материнськи, спостерігають за урочистостями. Повноцінне щастя дітей вбачають у мирній Україні.

«В добру путь, хай втілюють свої мрії, навчаються, живуть в мирній країні, тому миру нам, перемоги».

Надія Сарана (Грузіна) – також мама випускника, вважає, що батьківський обов’язок допомагати дітям реалізуватись у житті, а не нав’язувати свої бажання:

«Мама випускника дуже щаслива, що нарешті він уже може використовувати навички, які він уже набув у школі, тепер у дорослому житті, тому що бажання допомагати наближати нашу перемогу є. Але в рамках того, що йому ще не 18 років, трошки складнувато.

Побажати батькам хочу, в першу чергу – не тримайтесь своїх дітей, дозвольте їм жити власним життям, не втілюйте свої мрії в своїх дітях, тому що у них свої мрії. Ми маємо зробити так, щоб наша Україна була незалежна, вільна і краща країна в Європі, щоб нашим дітям було де жити, в мирній державі, під мирним небом, щоб наші онуки росли тут, а не десь за кордоном, щоб люди, діти, які десь виїхали, щоб вони могли повернутися, навчатися в нашій незалежній країні, а ми, як дорослі, маємо їм тільки допомагати і нічого не радити, бо вони і так все знають, навіть краще за нас».



Випускник ліцею «Безмеж» ( школи №4)Іван, мріє про можливість подорожувати світом, але жити хоче в Україні:

«Сьогодні думаю про те, що вже закінчилось шкільне життя, далі - доросле майбутнє. Хочу, щоб у всіх воно було гарним, бажаю, щоб у всіх було все добре, достатку, щастя і мирного неба. Через 5 років бачу себе щасливим, можливо куплю вже гарну машину, жити хочу в Україні, але хочу подорожувати країнами світу. А Україну хочу бачити гарною, мирною, процвітаючою».

Дар’я закінчила навчання у Славутицькому ліцеї з відзнакою. Сьогодні, окрім атестату про освіту, вона отримала золоту медаль. Дівчина мріє стати дизайнером:

«Я планую вступати навчатись за фахом «графічний дизайн». Через кілька років я бачу себе у сфері дизайну, як я малюю плакати, створюю нові проєкти, працюю в сфері дизайну інтер’єрів. Тому і вступати планую у відповідні університети. В майбутньому бачу Україну вільною, тоді вже почнеться відбудова. Мрію, що тоді прийдуть нові люди, і ми разом зможемо створити і відбудувати Україну, зробити кращою, ніж вона була».


Спілкуючись з випускниками, батьками, вчителями, присутніми славутичанами, помічаю, що після емоційних фотосесій спекотне літнє сонце спонукає усіх залишити місце святкової події. Але надихнувшись спілкуванням з героями вже 30-го славутицького зльоту випускників, маю впевненість у тому, що за цими дітьми наше майбутнє, майбутнє нашої України, незалежність якої ми всі разом повинні відстоювати. Відстояти і вибороти, щоб наші діти змогли відбудувати і створити процвітаючу міцну державу. Державу – Україну.

У добру путь, наші випускники – наше майбутнє!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: