Завантаження ...
Новобудови Києва

Славутицька бібліотека запрошує

Славутицька бібліотека запрошує фото

Славутицькі бібліотеки уже давно набули статусу сучасних інформаційних центрів, які об’єднують у своїх стінах не тільки читачів, а й небайдужих людей з активною життєвою позицією.

Сьогодні сучасні бібліотеки – це не тільки будинок, де живуть книги, а й своєрідний електронний архів, місце, де є можливість отримати доступ до інформації як на звичних носіях, так і в електронному варіанті.

У Славутицькому бібліотечно-інформаційному центрі є велика читальна зала, обладнана до роботи на компютері, тут працює Wi-Fi.

Для зручності створено великий електронний архів матеріалів про Славутич та багато іншого.

Бібліотекарі можуть надати вам усі затребова матеріали для роботи в залі, за потреби ви також можете отримати їх і для роботи вдома.

На другому поверсі є ще одна читальна зала та абонетський відділ. Тут вам допоможуть підібрати літературу для читання на будь-який смак. Серед представлених добірок - українська та зарубіжна література, новинки, класика, твори славутицьких авторів та книги, які нещодавно подаровані бібліотеці.

«Бібліотека завжди радо зустрічає читачів. Останнім часом ми отримуємо багато нових літературних надходжень, подарованих нашими читачами, членами Громадської ради, депутатами міської ради, депутатом ВР Ольгою Василевською-Смаглюк, учасниками програми «Історії Славутича. Славутич – це МИ», гостями міста, українськими письменниками та й не тільки», - розповідає завідувач інформаційно-бібліографічним відділом Лариса Панова.



Також пані Лариса каже, що у закладі часто організовуються тематичні заходи, відбуваються фотовиставки, проводяться патріотичні акції.

«Крім обслуговування читачів, у бібліотеці працює творча майстерня -«HandMad-студія». Тут збираються любителі помайструвати своїми руками, зробити дуже цікаві речі. Їх можна побачити та придбати у нас, у бібліотеці, задонативши кошти на ЗСУ. Керує цим гуртком Кокіна Наталія Сергіївна», - розповідає пані Лариса.



Приємно, що відвідувачів творчої майстерні стає все більше. Працівники бібліотеки пишаються дружбою і співпрацею з новими славутичанами, які приїхали до нашого міста, тікаючи від війни. Віра Короткова та Раїса Усата не пропускають жодного заняття. Вироби, створені учасниками студії, виставляються на продаж, потім ці гроші відправляють на потреби ЗСУ.


«Ми раді, що долучилися до нашого гуртка наші нові славутичани, які з великою цікавістю відвідують творчу майстерню. Гурток працює з 11-ї години, у вівторок та четвер. Будемо раді бачити у нас нових учасників», - запрошує Лариса Панова.

Уже багато років у закладі працює клуб шанувальників літератури. Кожної середи, о 17-й годині, в БІЦ збираються поціновувачі прекрасного – відкриває двері літературно-музична вітальня «Співзвуччя». Керує цим гуртком Хайрулліна Лілія Ахметівна.

Але на сьогодні найголовнішим своїм завданням працівники закладу вважають - підтримку ЗСУ, тому вони постійно беруть участь у всіх загальноміських заходах, різноманітних ярмарках-продажах, організовують свої виставки творчих робіт, отримані кошти від яких направляють на потреби наших захисників.
 

«Ми дякуємо нашим небайдужим читачам, коли вони донатять нашій бібліотеці. Ці кошти ми передаємо на потреби або Соціально-психологічного центру, або окремо нашим воїнам, які знаходяться в лавах ЗСУ. Наближаємо перемогу разом!», - каже Лариса Іванівна.



З настанням літа, коли на вулицях Славутича стає менш людно, а відвідувачів бібліотеки теж меншає, Загальноміський бібліотечно-інформаційний центр також переходить на інший режим роботи.

«Наш ЗБІЦ зазвичай працює для читачів з понеділка до п’ятниці - з 10-ї до 19-ї (в суботу до 18-ї) години, без перерви. Вихідний день – неділя.

Зараз настало літо - пора канікул і відпусток, тому ми також перейшли на літній графік роботи. Працюємо з 10-ї до 19-ї години, але вихідні – субота і неділя», - інформує Лариса Панова.



Колектив бібліотеки, на чолі з Наталією Портною, завжди радо зустрічає своїх гостей. Завітайте до бібліотеки – тут вам завжди будуть раді. Тут ви не тільки зможете знайти для себе цікаве чтиво, а й разом реалізувати свої творчі ідеї й задуми, знайти добрих друзів та однодумців.

Фото Олександри ЛАТИШЕВОЇ та зі сторінки у facebook Славутицької централізованої бібліотечної системи

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: