Завантаження ...
Новобудови Києва

Кашлюк у Славутичі! Загроза для міста та необхідність вакцинації

Кашлюк у Славутичі! Загроза для міста та необхідність вакцинації фото

У місті Славутич офіційно підтверджено випадки захворювання на кашлюк.

Це серйозне інфекційне захворювання, яке загрожує здоров’ю як дітей, так і дорослих. Найбільша небезпека кашлюку полягає у тому, що він може викликати тяжкі ускладнення, такі як пневмонія, судоми та навіть летальні випадки, особливо серед немовлят та дітей молодшого віку.

У зв’язку з цим, важливо звернути увагу на необхідність вакцинації. Щеплення є єдиним ефективним методом профілактики кашлюку. Закликаємо усіх батьків вакцинувати своїх дітей відповідно до календаря щеплень, а також дорослих, які не отримали вакцинацію в дитинстві або потребують ревакцинації. 

Ми звернулися за коментарем до лікарки-педіатра Надточій Оксани Володимирівни, яка підтвердила наявність випадків кашлюку у Славутичі та наголосила на необхідності негайної вакцинації: 

"Офіційно підтверджено кілька випадків кашлюку серед дітей нашого міста. Ситуація досить серйозна, оскільки перебіг хвороби може бути дуже швидким та небезпечним. Вакцинація – це єдиний надійний спосіб захистити своїх дітей від цього захворювання. Закликаю усіх батьків не зволікати та провести вакцинацію негайно. Для цього зверніться до вашого педіатра або терапевта." - зазначила Оксана Володимирівна.

На жаль, у місті Славутич відсутня санепідемстанція, а з нею можливість проведення лабораторних досліджень. Це означає, що відсутність можливості швидко діагностувати хворобу може забрати у вас дорогоцінний час, адже перебіг кашлюку дуже швидкий. 

За 3 місяці 2024 року вже зареєстроване суттєве збільшення в понад у 20 разів кількості випадків захворювання на кашлюк!

На Київщині ситуація дуже тривожна – за 5 місяців 2024 року вже зареєстрований 231 випадок захворювання, проти 8 випадків за аналогічний період 2023 року. Ці цифри демонструють зростальну загрозу та підтверджують необхідність вакцинації для запобігання поширенню захворювання.

Важливо зазначити, що наразі в Україні відсутня програма безкоштовної ревакцинації від кашлюку для дорослих. Попри це, лікарі рекомендують не нехтувати своїм здоров’ям та самостійно придбати необхідну вакцину для ревакцинації, щоб убезпечити себе від страшної хвороби. 

Щеплення проводиться вакциною "Бустрікс", ціна на ін’єкцію стартує від 750 гривень. Рекомендуємо звернутись до вашого терапевта, за більш детальною консультацією та допомогою.  

Отже, не чекайте, доки хвороба постукає у ваші двері. Захистіть себе та своїх дітей – зробіть щеплення від кашлюку вчасно.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: