Завантаження ...
Новобудови Києва

Зустріч у Координаційному штабі з родинами нацгвардійців, які обороняли Чорнобильську АЕС

Зустріч у Координаційному штабі з родинами нацгвардійців, які обороняли Чорнобильську АЕС фото

У Координаційному штабі відбулася зустріч з об’єднанням родин нацгвардійців, які захищали Чорнобильську атомну електростанцію (в/ч 3041).

Учасники зустрічі, а також ті, хто приєднався онлайн, отримали відповіді на свої запитання від представників Коордштабу, Головного управління Національної гвардії України та Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Основною темою обговорення був поточний стан перемовин щодо обміну військовополоненими та вибіркові підходи країни-агресорки до цього процесу. Родичі висловили занепокоєння щодо стану здоров’я оборонців ЧАЕС та умов їх утримання в російській неволі.

Представник Коордштабу детально пояснив механізм переговорного процесу та застеріг про маніпуляції з боку російської сторони навколо так званих “списків на обмін”. Країна-агресорка свідомо розповсюджує різноманітну інформацію та відеоматеріали з метою провокацій та впливу на родини полонених.

Окремо було порушено питання про передачу посилок, можливості листування з бранцями та допуску Міжнародного Комітету Червоного Хреста до українських військовополонених, як це передбачено нормами міжнародного гуманітарного права.

84 нацгвардійці, які захищали Чорнобильську атомну електростанцію вже третій рік перебувають у ворожому полоні в справжньому пеклі.

Воля захисникам ЧАЕС! Разом та до кінця! 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: