Завантаження ...
Новобудови Києва

Чим буде жити Славутич через 5 років? План комплексного відновлення та розвитку

Чим буде жити Славутич через 5 років? План комплексного відновлення та розвитку фото

Славутич, молоде містечко на півночі України, пережило серйозні випробування через війну. Від самого початку бойових дій Славутич опинився в транспортній блокаді, спричиненій інтенсивними обстрілами та наступом військової техніки з Росії та Білорусі.

Окупація Чорнобильської зони відчуження та взяття в заручники персоналу Чорнобильської АЕС створили надзвичайно складну гуманітарну ситуацію. Мешканці міста потерпали від браку медикаментів, палива, продуктів харчування та засобів гігієни.

На деякий час Славутич був під окупацією, але завдяки мужності славутичан та відвазі воїнів Збройних Сил України місто було звільнено. Зараз Славутич поступово повертається до нормального життя.

Міський голова Славутича Юрій Фомічев, у проморолику присвяченому розповіді про план комплексного відновлення розповів, що 24 лютого 2022 року змінило життя багатьох українських громад. Люди з гарячих точок переїжджали до Славутича, громада зросла, хтось втратив близьких, а хтось досі перебуває в окупації або в зоні бойових дій. Без змін громада не може існувати далі, тому Славутич активно розробляє план комплексного відновлення до 2027 року.

Цей проєкт включає аналіз, збір даних та, що найважливіше, врахування думок жителів міста. Стратегічні сесії, обговорення та залучення різних груп, таких як молодь, старше покоління та бізнес, є ключовими елементами цього процесу. Це допоможе Славутичу розвиватися, залучати нових мешканців та бізнеси, формувати нову економіку, враховуючи сучасні виклики та перспективи майбутнього.

У рамках цього грантового проєкту створено план комплексного відновлення та розвитку громади на 2024-2027 роки, що стимулюватиме економічний розвиток.

Визначено бачення майбутнього розвитку громади, сформовано каталог проєктних ідей та заходів з комплексного відновлення території.

Денис Маслій, депутат Славутицької міської ради, зазначає що, важливість цього стратегічного плану полягає в наданні надії на життя.

Арина Старовойтова, говорить що це передумова швидкому залученню інвестицій, міжнародної та державної допомоги. 

Мешканці міста, зокрема славутичанка Поліна Делікатна, висловлюють великі сподівання на реалізацію проєктних ідей, напрацьованих у межах плану.

План комплексного відновлення та розвитку Славутицької громади стане дороговказом для подальшого місцевого економічного розвитку та закладе основу для модернізації міста як під час війни, так і після її завершення. Славутич має на меті стати прикладом відновлення та процвітання в незалежній Україні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: