Відновлення дороги Київ — Чернігів: ремонт на альтернативному маршруті

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області активно працює над ремонтом дорожнього покриття на альтернативному маршруті Київ — Чернігів.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області активно працює над ремонтом дорожнього покриття на альтернативному маршруті Київ — Чернігів.

Протяжність ділянки дороги Р-69 Київ — Вишгород — Десна — Чернігів, яка є частиною цього маршруту, становить близько 60 км. Ця дорога забезпечує виїзд на головну трасу М-01 Київ — Чернігів — Нові Яриловичі.

Після деокупації області, ця ділянка стала надзвичайно важливою для відновлення життєдіяльності Чернігова та навколишніх громад, розташованих на правому березі Десни. Це важливий гуманітарний маршрут, який забезпечував доставку продовольства, медикаментів, речей першої необхідності та будматеріалів. Підтримка цього евакуаційного маршруту в проїзному стані є критично важливою для регіону.

В рамках експлуатаційного утримання дороги вже відновили дві ділянки протяжністю 4,4 км, на яких покриття було в найгіршому стані. Також проводяться роботи з ямкового ремонту. Від часу деокупації області, впродовж 2022-2024 років, для забезпечення проїзду тут суцільним шаром асфальтобетону відремонтували майже 40 км. По решті протяжності підтримуємо проїзний стан за рахунок ямкового та пневмо-струменевого ремонту.

Крім того, у 2023 році відкрили рух двома металевими модульними мостами, які були встановлені на місці мостів, зруйнованих під час бойових дій.

Нагадаємо, у лютому 2022 року окупаційні війська вторглися на територію Чернігівської області. На початку квітня ЗСУ звільнили регіон. У ході бойових дій було пошкоджено понад 20 мостів та 680 км доріг державного значення.

Фото: Facebook: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: