Завантаження ...
Новобудови Києва

Славутичанка Христина Гоман представлятиме Україну на Олімпійських іграх-2024

Славутичанка Христина Гоман представлятиме Україну на Олімпійських іграх-2024 фото

Нещодавно стало відомо, що українська дзюдоїстка та славутичанка Христина Гоман виступатиме на Олімпійських іграх-2024 у Парижі.

Це стало можливим після відмови російських дзюдоїстів брати участь у змаганнях, що дало змогу Міжнародній федерації дзюдо (IJF) перерозподілити квоти між іншими національними комітетами.

Національний олімпійський комітет України отримав офіційне підтвердження від IJF про надання ліцензії у ваговій категорії понад 78 кг Христині Гоман. Таким чином, українська олімпійська команда буде представлена п'ятьма дзюдоїстами:

  • Дар'я Білодід (57 кг)
  • Дільшот Халматов (60 кг)
  • Богдан Ядов (66 кг)
  • Єлизавета Литвиненко (78 кг)
  • Христина Гоман (+78 кг)

Директорка Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Ірина Жема поділилася своїми емоціями з цього приводу:

Просто неможливо повірити, що це сталося !!! більше 30 років спортивна школа сподівалася отримати олімпійця в Славутичі! Нарешті ми дочекалися! І, як завжди, Олег Геннадійович та Христина Гоман подарувли нам цю подію. тепер ми зможемо вболівати за свою славутичанку на Олімпійських іграх в Парижі . МРІЇ ЗБУВАЮТЬСЯ !!! - зазначає Ірина в коментарях до цієї новини на сторінці фейсбук Відділу молоді та спорту виконавчого комітету Славутицької міської ради

Бажаємо успіхів українським дзюдоїстам на Олімпіаді-2024!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: