Завантаження ...
Новобудови Києва

Квітучий батальйон Славутича: як вирощують перемогу

Квітучий батальйон Славутича: як вирощують перемогу фото

Юлія Шубіна зі Славутича вже два роки активно займається благодійною діяльністю, вирощуючи та продаючи квіти для підтримки свого чоловіка, його батальйону та допомагає в актуальних зборах українських військових.

Вона розповіла нам, як виникла ця ідея і що надихає її продовжувати.

- Що надихнуло вас почати вирощувати квіти для збору коштів на потреби батальйону вашого чоловіка? Як виникла саме ця ідея?

- Ідея виникла спонтанно. Коли ми розпочинали перший збір два роки тому, було багато хвилювань, і ідеї виникали самі собою. Спочатку ми продавали картини, вироби ручної роботи та робили благодійні лотереї. Згодом прийшла ідея продавати квіти. Перші продажі починались з 10 горщиків, зараз ми виставляємо по 100 горщиків за продаж, – згадує Юлія.

На фото Юлія Шубіна

Благодійні смаколики та допомога місцевих підприємців також стали важливою частиною їхньої діяльності. Партнери реалізовують солодощі навіть у Києві. Це дозволяє збирати кошти для батальйону та підтримувати дух воїнів.

- Ще ми робимо благодійні смаколики, а наші друзі-підприємці допомагають їх реалізовувати (Forest, Швидка панда, WalkingCup, Coffe_NooK, Кав’ярня на майдані, IBAR, Freebar, Старий Таллінн, Швидка панда, Квадрат). Наші солодощі продаються навіть в Києві (Сімейний простір ВУЛИК та ресторан VALIKO).

Юлія розповіла, що за ці два роки у неї з'явилося багато помічників.

- Найперші — це мої мами, вони постійно розмножують, вирощують та пересаджують квіти. Великий вклад роблять мої колеги, які не тільки віддають на продаж свої квіти, а й активно купують. Є в мене ще помічниці – пані Ольга та пані Тетяна, їх квіти займають більшу частину кожного продажу. До благодійної справи долучаються цілими колективами — ЗДО «Крунк», ЗДО «Маріте» та ФОК «Олімп». Кожен благодійний продаж – це великі зусилля кожного учасника.

На фото актуальний асортимент квітів. Більше на сторінці Юлії у фейсбук.

Зараз Юлія активно працює над новим збором коштів. Адже кожна квітка – це донат. Усі вилучені з продажу квітів кошти будуть направлені на збір для снайперського підрозділу 110 ОМБр на тепловізійні пристрої.

Дізнатись більше та долучитись до квітучого батальйону ви завжди можете на сторінці Юлії у  фейсбук за цим посиланням. 

Юлія завжди на зв'язку за номером 0957278868, а кошти можна перераховувати на рахунок картки 5375411213769438 або на банку підрозділу за цим посиланням.

Організація процесу продажу квітів займає чимало часу. Юлія розповідає:

- Квіти треба зібрати по місту, пересадити, сфотографувати, підготувати цікаву публікацію, а після продажу рознести квіти покупцям, тому що є покупці поважного віку, яким важко пересуватися містом. Славутичани приймають активну участь в кожному продажі. Є постійні клієнти, і навіть є замовлення на певні види квітів.

На фото "квіткомобіль" Юлії. "Саме так, я пересуваюсь по місту" - каже вона.

У цьому процесі Юлії допомагає її донька Саша, яка стала головною логісткою. Вона займається доставкою квітів та координацією всіх процесів, забезпечуючи ефективність роботи.

На фото Юлія з донькою та головною "логісткою" Сашею

Скільки грошей вдалося зібрати завдяки продажу квітів, Юлія точно не знає.

- Загальну кількість зібраних коштів ніколи не рахувала, але щоразу збираємо від 1000 до 3000 гривень. Кошти направляються на різні актуальні збори для наших захисників.

- Як реагують чоловік та його батальйон на цю ініціативу?

- Чоловік змирився з моєю ініціативою. Наша квартира іноді схожа на джунглі, коли він приїжджає у відпустку, завжди мені допомагає їх перевозити. Знайомі та сусіди постійно бачать мене з квітами в руках, я їх несу то додому, то з дому. Мотивує подяка від чоловіка і його побратимів. Військові вдячні, тому що це маленький плюс до кожного збору.

На фото сім'я Юлії.

Продажі квітів були додатковими донатами до багатьох зборів: на машину, телевізійний приціл, тканину на маскувальні сітки та інші.

"Наші квіти приймали участь у багатьох зборах," – зазначає Юлія.

Наостанок, Юлія дає пораду тим, хто хоче допомагати ЗСУ, але не знає, з чого почати:

- В благодійній справі головне бажання, а ідеї приходять самі. Коли ти бачиш, що твоя справа допомагає військовим, натхнення та мотивації стає ще більше.

Історія Юлії Шубіної – це приклад того, як кожен з нас може зробити свій внесок у підтримку наших захисників. Навіть маленькі ініціативи можуть мати великий вплив, якщо в них вкладено душу та любов. Приєднуйтесь до "квітучого батальйону" та нумо вирощувати та наближати нашу Перемогу разом!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: