Завантаження ...
Новобудови Києва

«Пляж за донат» або де відпочити славутичанам

«Пляж за донат» або де відпочити славутичанам фото

Через війну можливості для відпочинку на природі, особливо біля води, для славутичан значно скоротилися.

Лебедине озеро у Мекшунівці завжди було популярним серед рибалок та любителів відпочинку на свіжому повітрі, проте відсутність облаштованої зони для купання змушувала людей шукати інші місця.

Але завдяки зусиллям славутичанина Віталія та його друзів, місцевих дачників, все змінилось і тепер мешканці Славутича мають чудове облаштоване місце для сімейного відпочинку. Встановлені намети дозволяють зупинитися та переночувати, причому Віталій подбав навіть про чисту постіль.

Під’їхавши до озера, одразу помічаєш розбитий табір, намети, мангали, столи, пляжні парасольки. Перша думка — мабуть, люди приїхали на відпочинок. У цю ж хвилину нас гукають, запрошують випити чаю або кави. Одразу зазначають: все безкоштовно.

На фото: Віталій

Пригощайтеся, розміщуйтеся, селіться, відпочивайте - кажуть. Так і знайомимося з Віталієм.

Історія створення

Віталій розповів, що ідея створення зони відпочинку виникла зі спогадів про походи та відпочинок на природі. Ще до аварії на Чорнобильській АЕС він разом із сім’єю проводив вихідні на озерах біля Прип’яті. Вони ловили рибу, збирали гриби та ягоди, варили уху та насолоджувалися відпочинком на свіжому повітрі.

"У мене дітки виросли в таких наметах," – каже та посміхається Віталій.

Зону відпочинку Віталій облаштував разом із другом Сергієм. Вони вирішили створити місце для всіх мешканців, де можна було б відпочити безкоштовно. Віталій зазначає, що це було зроблено для всіх, і для дітей, і для дорослих.

Тож вхід на пляж вільний?

"Та звісно! Тут все безкоштовно, - каже Віталій. Ми повісили баночку та написали табличку, що пляж за донат, - сміється, - це так, збираємо, хто скільки кине, якщо є можливість, звісно, щоб нам на солярку було, нам більше не треба. Пенсії мені вистачає. Мені нічого не треба. Аби були всі живі, здорові, як родичі гарбузові," – весело підсумував Віталій.

Дивуючись розповіді, питаємо, коли це все з’явилося, адже ще пару тижнів тому тут нічого не було, окрім озера, звичайно.

Виявилося, що "Пляж за донат" облаштовували всього за тиждень, зібравши всі необхідні матеріали та прибравши територію. Чоловіки встановили намети для переодягання, мангал, сковороди та все необхідне для комфортного відпочинку. Для цього вони використовували власні кошти та зусилля, зокрема власноруч чистили територію від скла та сміття.

Ми були просто вражені метаморфозою озера та тим, як душевно та скрупульозно тут облаштований кожен куточок. Питаємо, як реагують люди, коли приїздять порибалити, а бачать вже облаштований пляж?

"Всі захоплені, — розповідає Віталій, — Люди дивуються, як так, як можна безкоштовно каву, чай? У туалет я навіть жіночі гігієнічні засоби поклав, прокладки, " – розповідає Віталій.

Тож окрім збудованого туалету, аптечки, мангальної та пляжної зони, Віталій навіть подбав про жіночі гігієнічні засоби, щоб забезпечити комфорт для всіх відвідувачів.

"Я трудяга," - розповідає Віталій, - "Не можу без праці сидіти, от і вирішив, раз в армію на війну мене не беруть, то зроблю щось хороше для всіх."

Правила пляжу 

У планах Віталія та його друга Сергія — створити тут ще майданчик для волейболу, невеликий стадіон та інші зони активного відпочинку. Для цього потрібен пісок та трохи допомоги, тож ми сподіваємося, що міська влада зверне увагу на цю ініціативу та надасть допомогу в облаштуванні.

"У планах у нас зробити волейбольну площадку. Футбольну також зробити, стадіончик, " – ділиться планами Віталій. "Ми все, що робимо, робимо від щирого серця та для людей. Хай відпочивають та будуть здорові," - сміється Віталій. "Єдина проблема — це висока вартість піску та доставки, "- ділиться він. "Тож коли облаштовували зону купання, копали пісок вручну, лопатами. Але було б чудово, якби нам допомогли і замовили машину піску, щоб ми продовжили облаштування."

Славутичани, приїжджайте, відпочивайте та насолоджуйтеся новою зоною відпочинку біля Лебединого озера, створеною з любов'ю для вас!

«Пляж за донат» або де відпочити славутичанам фото №4
«Пляж за донат» або де відпочити славутичанам фото №5
«Пляж за донат» або де відпочити славутичанам фото №6

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: