Завантаження ...
Новобудови Києва

Французька делегація відвідала зону відчуження Чорнобиля

Французька делегація відвідала зону відчуження Чорнобиля фото

Зону відчуження нещодавно відвідала офіційна делегація Посольства Французької Республіки в Україні. Візит відбувся 11 липня, і до складу делегації увійшли представники Інституту ядерної та радіаційної безпеки Франції, а також Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки.

Надзвичайний і Повноважний Посол Франції Гаель Васьєр разом з учасниками делегації ознайомилися з роботою державних спеціалізованих підприємств під управлінням ДАЗВ. Основну увагу під час візиту було приділено об’єкту СВЯП-2. Французькі гості обговорювали стан та принципи роботи цього об'єкта, відзначаючи, що Україна дотримується високих стандартів безпеки у сфері роботи з відпрацьованим ядерним паливом.

Франція є одним із лідерів у цій галузі, і її стандарти безпеки для СВЯП є результатом багаторічних досліджень та технологічного розвитку. Делегація високо оцінила роботу українських спеціалістів та відзначила важливу роль Франції у наданні гуманітарної допомоги Україні у подоланні наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Під час візиту також було приділено увагу комплексу «Вектор». Сергій Шкуліпа, представник ДСП ЦППРВ, розповів про принципи роботи з твердими та рідкими відходами, обсяг захоронення, порядок приймання відходів та історію будівництва об'єкта.

Окрім цього, делегація відвідала Новий Безпечний Конфайнмент та лабораторію на УЗРК «Острів», де оглянули обладнання для вимірювання відходів, зокрема дезактивованого металу від реакторів і машзалу.

Представники Французької Республіки висловили вдячність за змістовний огляд та залишилися задоволені побаченими об’єктами, їх технічними можливостями та якісною роботою фахівців підприємств.

Французька делегація відвідала зону відчуження Чорнобиля фото №1
Французька делегація відвідала зону відчуження Чорнобиля фото №2
Французька делегація відвідала зону відчуження Чорнобиля фото №3
Французька делегація відвідала зону відчуження Чорнобиля фото №4
Французька делегація відвідала зону відчуження Чорнобиля фото №5
Французька делегація відвідала зону відчуження Чорнобиля фото №6
Французька делегація відвідала зону відчуження Чорнобиля фото №7
Французька делегація відвідала зону відчуження Чорнобиля фото №8

Фото: ДАЗВ - Державне агентство України з управління зоною відчуження 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: