Завантаження ...
Новобудови Києва

Водіїв закликають дотримуватись вагових обмежень через спеку

Водіїв закликають дотримуватись вагових обмежень через спеку фото

Служба відновлення та розвитку інфраструктури Чернігівської області повідомляє про тимчасові вагові обмеження для великовагового транспорту.

Згідно з прогнозами синоптиків, температура цього тижня знову підніметься вище 35 градусів, а весь липень обіцяє бути спекотним з температурою 28-32 градуси.

Водіїв великовагових транспортних засобів закликають дотримуватись встановлених обмежень для збереження доріг у проїзному стані. Це важливо не лише для доставки речей першої необхідності жителям області, продуктів харчування та ліків, але й для оборони північних кордонів нашої держави.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури нагадує, що з 1 липня 2024 року, з 10:00 до 22:00, введено обмеження руху великовагових транспортних засобів фактичною масою понад 24 т і навантаженням на вісь більш ніж 7 т. Обмеження діють на автомобільних дорогах загального користування державного значення І та ІІ рівнів експлуатаційних вимог, зокрема на таких маршрутах:

  • М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі (на всій протяжності в межах Чернігівської області), включаючи південний та північний під'їзди до Чернігова;
  • М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ;
  • Н-07 Київ – Суми – Юнаківка;
  • Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем’яч;
  • Н-28 /Н-27/ Городня – КПП «Сеньківка»;
  • Р-56 Чернігів – Пакуль – КПП «Славутич» – Чорнобиль та під’їзд до Славутича;
  • Р-67 Чернігів – Ніжин – Прилуки – Пирятин та під’їзд до Ніжина.

За останні два тижні, коли температура вдень перевищувала 37 градусів, було зафіксовано багато порушень вагових обмежень водіями вантажного транспорту. Недотримання вагового режиму призводить до передчасного руйнування дорожнього покриття, на ремонт якого наразі бракує фінансів, оскільки більшість державних коштів спрямовані на оборону країни.

Служба звертається до водіїв та перевізників з проханням відповідально ставитись до тимчасових обмежень та повідомляти про порушення працівникам поліції.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: