Завантаження ...
Новобудови Києва

ЧАЕС оголошує масштабний збір фотографій із зони відчуження

ЧАЕС оголошує масштабний збір фотографій із зони відчуження фото

Чорнобильська АЕС розпочала масштабну акцію з пошуку фотографій, зроблених на території станції, у місті Прип'ять або будь-де в межах сучасної зони відчуження, починаючи з 1970 року.

Мета акції — зібрати візуальні матеріали, що відображають колись живі місця, які тепер стали частиною історії.

Зокрема, ЧАЕС закликає надсилати будь-які фото: від звичайних знімків вулиць Прип'яті до кадрів Чорнобильської АЕС, хроніки евакуації та інших подій. Усі фотографії будуть занесені до архіву станції та опубліковані на її офіційному сайті та в соціальних мережах із зазначенням авторства.

Зокрема, власників фотографій просять поділитися не лише зображеннями, але й історіями, які можуть ховатися за кожним знімком. Це дозволить зберегти пам'ять про місця та події, які змінили історію.

"Ми поважаємо авторське право та ваші емоції до надісланих фотографій, тож будемо раді дізнатися, кому належать фото, хто на них зображений та, можливо, почути історію, яку криє у собі кожен знятий кадр." - зазначають організатори акції.

Фотографії можна надсилати у двох форматах:

  • Паперові фото та проявлені плівки — за адресою: ДСП «Чорнобильська АЕС» а/с 11, місто Славутич, Вишгородський район, Київська область, Україна, 07100, з поміткою «Для ВМСІ». Після сканування оригінали будуть повернуті за вказаними адресами.
  • Цифрові (скановані) фотографії — можна завантажити за цим посиланням.

Для отримання додаткової інформації або питань можна звертатися за телефонами (04593)4-22-54, 4-35-07 або електронною поштою medved_v@chnpp.gov.ua.

Фото: chnpp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: