Завантаження ...
Новобудови Києва

Безсонна ніч у Славутичі: знищено 89 ударних дронів

Безсонна ніч у Славутичі: знищено 89 ударних дронів фото

Минулої ночі в Славутичі панувала напружена атмосфера. З території росії та, ймовірно, білорусі було запущено кілька хвиль ударних безпілотників, що стали справжнім випробуванням для міста.

Близько 23:22 мешканці міста почули над головами характерний гул «Шахедів». Схвильовані містяни почали обговорювати це у місцевих групах, а моніторинговий канал «Николаевский Ванёк» повідомив, що дрони рухаються в напрямку "на" або "через" Славутич.

Скриншот моніторинговий канал «Николаевский Ванёк»

Водночас мешканці міста отримували сповіщення про небезпеку та курсуючі над містом безпілотники через тривожні додатки.

Скриншот додаток "ППО"

Повітряна тривога тривала понад 8 годин, перетворивши ніч на справжнє випробування для всіх українців. Як з'ясувалося згодом, ця атака стала однією з наймасштабніших за весь час війни.

На ранок Повітряні сили України відзвітували про знищення 89 ударних БпЛА «Shahed-136/131». Цікаво, що аналогічну кількість «Шахедів» ворог використав під час новорічної атаки 1 січня 2024 року. 

Мешканці Славутича майже всю ніч підтримували одне одного в місцевих групах для спілкування, ділилися враженнями, переживаннями та страхами. У цих обговореннях активно підіймалось питання відкритих укриттів, адже багато містян висловили занепокоєння через їхню недоступність під час тривоги.

Це викликає серйозні запитання щодо готовності міста до подібних ситуацій у майбутньому. Редакція "Славутич-інфо" спробує вияснити чи відповідає це дійсності, чи дійсно у Славутичі не працюють укриття під час тривог. Якщо ви маєте таку інформацію, напишіть нам в фейсбуці!

Попри всі труднощі, ніч закінчилася без втрат, для нашого міста, що стало можливим завдяки професійній роботі наших захисників.

Міський голова Славутича Юрій Фомічев прокоментував цю ніч у своєму Telegram-каналі:

"Непроста ніч для міста. Славутичани зберігають спокій. Відчуваємо сьогодення, країну у війні. Почули роботу захисників. Вона щоденна і важка. Безмежна вдячність."

Ми повністю погоджуємося з ним: безмежна вдячність нашим захисникам за їхню самовіддану працю, а також велика вдячність містянам за людяність та підтримку одне одного. Разом ми сила, і тільки разом ми зможемо вистояти у ці важкі часи.

Підтримуймо одне одного навіть у найважчі моменти, адже навіть після найтемнішої ночі завжди настає ранок! Все буде Україна, все буде Славутич!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: