Завантаження ...
Новобудови Києва

У Славутичі готуються до громадської асамблеї: що потрібно знати

У Славутичі готуються до громадської асамблеї: що потрібно знати фото

В Офісі підтримки громадських ініціатив у Славутичі відбулася важлива нарада координаторів проєкту Ради Європи.

Під час зустрічі було обговорено організаційні питання, що стосуються проведення громадської асамблеї у Славутицькій громаді, яка запланована на жовтень-листопад цього року. Учасники наради детально розглянули стратегію промоційної кампанії та інші ключові аспекти підготовки до цього заходу.

Наразі триває відбір фасилітаторів та фасилітаторок для громадських асамблей у Славутицькій та Звягельській громадах. Кандидатам, які пройдуть відбір, буде запропоновано пройти підготовчий тренінг під керівництвом міжнародної експертки. З 1 вересня по 10 листопада 2024 року відібрані фасилітатори будуть залучені до проєкту та працюватимуть над організацією громадських асамблей упродовж шести днів (три вихідні дні у жовтні та листопаді).

Заявки на участь у відборі приймаються до 5 серпня 2024 року.

Детальну інформацію про відбір можна знайти за посиланням на офіційному сайті Славутицької міської ради.

Громадські асамблеї, які є інструментом деліберативної демократії, впроваджуються за ініціативи та підтримки проєкту Ради Європи «Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь під час війни та в післявоєнний період». Цей проєкт реалізується у співпраці зі Славутицькою міською радою, і його метою є допомога громадам у запровадженні ефективних практик залучення громадськості до управління та розвитку громади.

Проєкт впроваджується Офісом Ради Європи в Україні в рамках Плану дій для України «Стійкість, відновлення і відбудова» на 2023-2026 роки. Він спрямований на зміцнення демократичних процесів та розвиток громадянського суспільства на місцевому рівні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: