Завантаження ...
Новобудови Києва

«Свіжа кров» або чому молоді лікарі масово обирають Славутич?

«Свіжа кров» або чому молоді лікарі масово обирають Славутич? фото

1 серпня 2024 року на базі Славутицької міської лікарні відбулася урочиста зустріч нової хвилі лікарів-інтернів.

Цього року лікарня встановила рекорд за кількістю молодих спеціалістів, які вирішили почати свою медичну практику саме тут. 

Редакція "Славутич-інфо" вирішила дізнатися, що ж спонукало молодих та перспективних фахівців обрати наше місто. Першим із ким нам вдалося поспілкуватися, став Євгеній Щербина.

Євгеній Щербина, 22-річний випускник Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця,  розповів нам, що він родом із мальовничого краю — Білоцерківщини. Наразі він проживає в Києві та обрав для себе професію невролога. У вільний від медицини час Євгеній активно займається спортом.

- По життю я дуже люблю спорт: футбол, волейбол. – розповідає молодий лікар, — Часто проводжу вільний час на стадіоні, спостерігаю за грою місцевих спортсменів. Та найбільше моє захоплення — це настільний теніс. Займаюся ним з 13 років. Маю надію знайти в Славутичі однодумців і влаштовувати дружні турніри з настільного тенісу.

Спорт, як і медицина, вимагає чималої витримки та точності, тож не дивно що лікар обрав для себе саме це захоплення. 

Євгеній розповів як обирав місце для інтернатури, вибір стояв між Києвом та Київською областю, але через брак місць у столиці молодий спеціаліст зупинився на Славутичі.

-  Чому саме Славутич? Вибір був між Києвом та Київською областю. А через те, що місць у столиці не було, то вибір впав на це місто. Славутич — молоде місто, чув, що тут живуть працьовиті, хороші люди.

З перших хвилин знайомства з лікарнею та медичним персоналом він зрозумів що люди у нашому місті, дійсно доброзичливі. 

-  Перші враження — дуже далеко від дому... Але з перших хвилин знайомства з лікарнею та медичним персоналом зрозумів, що люди тут дійсно хороші. Останні 6 років я проживаю в Києві, і що мене найбільше вразило у Славутичі це розмірений ритм життя, ніхто нікуди не поспішає... А ще — відсутність міського транспорту. Хоча в у цьому є велика  перевага для здоров'я — ходити корисно.

- Як вас зустрів Славутич?

- Місто дійсно зустріло тепло — адже було вирішено одну з найбільших проблем — де жити? Поселили на території лікарні, де створено досить пристойні умови проживання.

Умови проживання молодого лікаря

Не все так гладко, як здається на перший погляд

Проте не все так безхмарно, як може здатися. Євгеній розповів, що умови праці у Славутицькій міській лікарні змусили його зняти "рожеві окуляри" і подивитися на роботу без ілюзій.

-  Щодо умов праці — довелося зняти рожеві окуляри і подивитися на роботу, виходячи з реалій сьогодення. Кожен інтерн мріє за ці кілька років опанувати специфіку своєї обраної професії, отримати чудову практику, щоб в майбутньому всі ці знання використати в подальшій роботі. А  як цього можна досягти, коли лікарня обмежена в таких технічних засобах як МРТ, КТ та інших? Прекрасно розумію, що це проблема більшості медичних закладів, особливо маленьких містечок. Та від цього не легше... Надіюсь і вірю, що у найближчому майбутньому це буде вирішено на рівні держави.

І все ж таки, люди головний ресурс

Не дивлячись на труднощі, Євгеній підкреслює, що головним ресурсом Славутицької лікарні є люди. Він радіє тому, що поруч знаходяться чудові люди і професіонали.

- Радує те, що поруч — чудові люди, професіонали. Мені пощастило працювати разом з досвідченими колегами — Драповою Людмилою Олександрівною та Бачуріною Ярославою Андріївною. Ярослава Андріївна завжди поруч, завжди допоможе і підкаже. Неоціненною є її допомога у моїй адаптації в перші дні роботи.

Євгеній ділиться, що, хоча його думки часто повертаються до Києва, де залишилися його кохана та батьки, він щиро сподівається, що Славутич стане йому близьким і рідним на ці кілька років.

-  І хоча думками я в Києві (там залишилася моя половинка і батьки), та надіюся, що Славутич на ці роки стане мені теж близьким і рідним. А ще я вірю у світле майбутнє моєї країни, у близьку Перемогу і в процвітання української медицини.

Редакція "Славутич-інфо" висловлює щиру вдячність Євгенію Щербині за відверте інтерв'ю. Ми сподіваємося, що він та інші молоді спеціалісти залишаться у нашому місті, щоб стати його частиною. Адже, судячи з останніх новин, є велика надія на покращення медичної сфери у Славутичі.

Нагадаємо, що 29 липня 2024 року Міністерство охорони здоров'я України затвердило проєкт реконструкції будівлі "Поліклініка" у місті Славутич. Завдяки цьому проєкту буде створено сучасний медичний заклад, що поєднуватиме діагностичний, лікувальний та реабілітаційний напрямки. 

Ми впевнені, що з такими перспективами Славутич має всі шанси стати не лише привабливим місцем для молодих фахівців, але й важливим медичним центром у регіоні. Сподіваємось, що кожен інтерн зможе знайти тут не лише професійне зростання, але й справжній дім, де є місце для особистісного розвитку та добрих стосунків. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: