Завантаження ...
Новобудови Києва

Громадська асамблея у Славутичі: як місто готується до обговорення важливих питань

Громадська асамблея у Славутичі: як місто готується до обговорення важливих питань фото

У місті Славутич триває активна підготовка до проведення основної частини проєкту Ради Європи «Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь під час війни та в післявоєнний період».

Координатори проєкту зібралися 5 серпня для обговорення організаційних питань, що стосуються Громадської асамблеї, яка запланована на жовтень-листопад цього року.

На цей час вже досягнуто кілька важливих етапів у підготовці. По-перше, обрано членів наглядового комітету, що буде контролювати процес реалізації проєкту. По-друге, завершено реєстрацію кандидатів на роль фасилітаторів, які будуть сприяти ефективному проведенню обговорень під час асамблеї. Нарешті, розпочато підготовку запрошень для славутичан, щоб вони могли взяти участь у важливих для громади обговореннях.

Нагадаємо, що ключова тема, яку буде розглянуто на Громадській асамблеї, була визначена під час Форуму стейкхолдерів, що відбувся 5 липня 2024 року. Основне питання, яке буде обговорюватися, — це вдосконалення системи поводження з побутовими відходами у громаді. Восени цього року члени асамблеї, разом із залученими експертами, фахівцями, фасилітаторами, стейкхолдерами та членами наглядового комітету, працюватимуть над пошуком рішень для поліпшення цієї важливої сфери життєдіяльності міста.

Завдяки залученню різних зацікавлених сторін, проєкт має на меті не лише розв'язати питання поводження з відходами, а й зміцнити демократичні процеси у місті, залучивши до обговорення широкий спектр громадян. Це допоможе не лише вирішити актуальні проблеми, а й сприятиме розвитку активної громадської участі, що є особливо важливим у теперішній непростий для країни час.

Фото: Офіс підтримки громадських ініціатив м.Славутич

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: