Завантаження ...
Новобудови Києва

Чорнобильська АЕС будує сонячну електростанцію: отримано перше обладнання в рамках міжнародної допомоги

Чорнобильська АЕС будує сонячну електростанцію: отримано перше обладнання в рамках міжнародної допомоги фото

Чорнобильська атомна електростанція отримала першу партію комплектуючих для будівництва фотовольтаїчної електростанції на своєму промисловому майданчику. Це стало можливим завдяки міжнародній гуманітарній допомозі, яку Україна отримує від своїх партнерів.

Проєкт реалізується відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2022 року № 824, згідно з якою Міністерство енергетики України координує отримання, розподіл та використання гуманітарної допомоги для потреб енергетики в умовах воєнного стану. Для цього використовується спеціальна онлайн-платформа AidEnergy. Ця платформа забезпечує "єдине вікно" для збору, актуалізації та інформування донорів щодо потреб набувачів, а також для обробки та розподілу гуманітарної допомоги.

Володимир Москалик, заступник начальника електричного цеху ЧАЕС, повідомив, що підприємство активно співпрацює з платформою AidEnergy. Зокрема, в рамках цієї співпраці Чорнобильська АЕС отримала мережеві інвертори SG110CX потужністю 110 кВА та сонячні панелі SPR-6PB(-HV) потужністю 275 Вт кожна. Наразі триває підготовка технічної документації, яка включає розробку технічного рішення, технічного завдання та завдання на проєктування фотовольтаїчної електростанції.

Метою проєкту є створення сонячної електростанції потужністю близько 2 МВт, яка дозволить компенсувати споживання електроенергії для власних потреб станції.

Чорнобильська АЕС будує сонячну електростанцію: отримано перше обладнання в рамках міжнародної допомоги фото №1
Чорнобильська АЕС будує сонячну електростанцію: отримано перше обладнання в рамках міжнародної допомоги фото №2
Чорнобильська АЕС будує сонячну електростанцію: отримано перше обладнання в рамках міжнародної допомоги фото №3
Чорнобильська АЕС будує сонячну електростанцію: отримано перше обладнання в рамках міжнародної допомоги фото №4

Фото: Facebook: Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС»

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: