Завантаження ...
Новобудови Києва

Чи можливий обмін полоненими "всіх на всіх"? Омбудсман України висловив свою думку

Чи можливий обмін полоненими "всіх на всіх"? Омбудсман України висловив свою думку фото

У той час, як Збройні Сили України продовжують успішні операції, зокрема в Курській області рф, питання обміну полоненими залишається актуальним.

Омбудсман України Дмитро Лубінець заявив, що, попри постійні зусилля української сторони, великі обміни полоненими, зокрема "всіх на всіх", найближчим часом малоймовірні.

Лубінець підкреслив, що українська сторона неодноразово виступала з ініціативами щодо великих обмінів, у тому числі через посередників. Проте, попри ці зусилля, він не вірить, що обмін "всіх на всіх" може відбутися найближчим часом. Водночас він запевнив, що велика команда Координаційного штабу працює над тим, щоб великі обміни полоненими все ж відбулися.

Омбудсман також зазначив, що операції ЗСУ на території росії сприяють покращенню ситуації з поверненням українців, як з рф, так і з тимчасово окупованих територій України.

Нагадаємо, що 84 нацгвардійці, які захищали Чорнобильську атомну електростанцію вже третій рік перебувають у ворожому полоні!

Воля захисникам ЧАЕС! Разом та до кінця! 

Лубінець наголосив, що Україна наполягає на принципі справедливості під час обмінів:

"Хто раніше потрапив у полон, той раніше виходить".

Він також додав, що серед тих, хто перебуває в полоні вже більше двох років, є оборонці Маріуполя, а деякі з них були поранені в полоні, що є порушенням міжнародного гуманітарного права.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: