Завантаження ...
Новобудови Києва

Італійський дослідник Маттео Бенуссі відвідав Славутич: місто, що викликає захоплення навіть у часи війни

Італійський дослідник Маттео Бенуссі відвідав Славутич: місто, що викликає захоплення навіть у часи війни фото

Туристично-інформаційний центр Славутича радо зустрів італійського дослідника Маттео Бенуссі, який завітав до нашого міста, щоб познайомитися з його унікальною архітектурою та історією.

Маттео Бенуссі, соціальний антрополог, який спеціалізується на вивченні релігії та політики в постсоціалістичних країнах Євразії та Східної Європи, був приємно здивований атмосферою Славутича.

Після екскурсії містом, організованої командою Туристично-інформаційного центру, Маттео поділився своїми враженнями:

«Чудова екскурсія, я в захваті від міста, деякі факти вразили і не думав, що так може бути. Славутич схожий й на європейське, й на американське містечко одночасно! Дякую за екскурсію!»

Він також зазначив свою глибоку повагу до стійкості жителів Славутича, особливо під час тимчасової окупації, і висловив надію на якнайшвидшу перемогу України.

Маттео Бенуссі є одним з провідних італійських експертів з питань Чорнобильської катастрофи. Він тривалий час досліджував життя поліщуків після трагедії у Поліському районі, результатом чого стала його робота "Ми залишились, щоб жити. Етнографія побуту постчорнобильського Полісся". Це дослідження базується на матеріалах, зібраних у Поліському та Іванківському районах.

Славутич, навіть у складних умовах війни, продовжує дивувати своїми історіями та архітектурною спадщиною, яка об'єднує традиції різних народів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: