Завантаження ...
Новобудови Києва

Графіки відключень електроенергії повертаються у Славутич

Графіки відключень електроенергії повертаються у Славутич фото

Цього тижня в Україну повертаються графіки відключень електроенергії.

За словами заступниці міністра енергетики Анни Гринчук, очікується зростання споживання електроенергії через жарку погоду, що збільшить навантаження на енергомережі.

Особливо це стосується вечірніх годин, коли одночасно споживають електроенергію і побутові користувачі, і бізнес. У зв'язку з цим, Міністерство енергетики закликало всіх споживачів економити електроенергію з понеділка.

Зокрема, у нашому місті графік погодинних відключень (ГПВ) буде застосований 19 серпня з 17:00 до 21:00. Електроенергія буде відключатися в наступних чергах:

  • 17:00-18:00 — 4 черга;
  • 18:00-21:00 — 5 черга.

Чернігівобленерго підтвердило, що попри радість від періоду без відключень, збільшене споживання електроенергії змушує енергетиків знову вдаватися до графіків. Водночас вони закликають споживачів бути максимально ощадливими, особливо в пікові години – з 8:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00. За умови економії електроенергії є шанс уникнути відключень навіть у спекотний період.

Щоб підготуватися до можливих перебоїв, рекомендується заздалегідь підготувати необхідні гаджети, які можуть стати в нагоді під час відключень, та мінімізувати споживання електроенергії в критичні години.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: