Завантаження ...
Новобудови Києва

Рушійна сила Славутицької молоді, яка змінює Україну: історія успіху Поліни Делікатної

Рушійна сила Славутицької молоді, яка змінює Україну: історія успіху Поліни Делікатної фото

Нещодавно на Київщині відбувся щорічний Молодіжний форум, який об'єднав понад 70 молодих активістів з різних куточків області.

Захід організували з ініціативи Київської обласної державної адміністрації, аби підтримати молодь і надати їм можливість поділитися своїми ідеями.

Голова КОДА Руслан Кравченко зустрівся з учасниками і особисто вручив премії 14 юнакам та дівчатам за їхні видатні досягнення в розвитку Київщини. Серед нагороджених – Поліна Делікатна зі Славутича, яка поділилася своїми думками про участь у заході, власний проєкт і майбутні плани.

Її історія варта уваги, бо саме такі люди, як вона, творять зміни в нашому суспільстві.

Як потрапити на форум і не загубитись серед «своїх»

Поліна Делікатна, яка відзначилася активною участю у молодіжних ініціативах, стала однією з 14 молодих людей, нагороджених головою Київської ОДА Русланом Кравченком.

- Поліно, як ви дізналися про можливість взяти участь у цьому форумі? Що вас спонукало подати заявку?

- Це був запит від відділу молоді та спорту, саме від Ксенії Шевчук, Завідувачки сектору молодіжної політики відділу молоді та спорту Виконавчого комітету Славутицької міської ради, яка ініціювала мою кандидатуру на премію голови Київської обласної державної адміністрації. Я навіть не сподівалася, що поїду, тому що кожного року відбирають від 10 до 15, якщо не помиляюся, людей. Для мене це було несподіванкою, адже я знаю, що там відбирають дуже потужних кандидатів.

Гранти, проєкти, сертифікати – як на це все знайти час?

Молодь на Київщині не сидить без діла. Поліна, наприклад, брала участь у реалізації міжнародних проєктів, писала гранти, відвідувала різні навчання. Для когось це може здатися надзусиллям, але для неї – це лише кроки на шляху до чогось більшого.

- Розкажіть, будь ласка, про ініціативу, за яку вас нагородили. Що саме вас надихнуло на цей проєкт?

- Мене нагородили за реалізацію міжнародних проєктів та активну діяльність у сфері молодіжної політики. За останній рік я брала участь у різних навчаннях, які допомогли мені втілювати нові ідеї. Мені важливо показати, що кожен молодий активіст може досягти успіху, якщо дійсно докладати зусиль.

«Я дійсно не очікувала, що мене відберуть, бо думала, що потрібно мати набагато більше підстав. Але, виявляється, усе можливо. Для чого я це кажу? Щоб молодь розуміла, що це не просто якісь “свої люди”, а цього дійсно реально досягнути кожному», – зазначає Поліна.

Влада, яка підтримує: міф чи реальність?

Наша героїня наголошує, що без підтримки влади реалізовувати молодіжні ініціативи було б набагато важче. Славутич, на її думку, тут не виняток.

«Слава Богу, у нашому місті проблем із підтримкою влади нема. З самого початку моєї діяльності в Молодіжній раді, зі сторони влади я бачила підтримку всіх ініціатив та ідей молоді», – додає Поліна.

- Як ви бачите майбутнє своєї ініціативи? Які наступні кроки плануєте зробити для її розвитку?

- Не зупинятися на досягнутому – це моє головне правило. Я планую продовжувати розвивати молодіжні ініціативи, оскільки вірю, що це шлях до покращення нашої громади. Молодь приносить зміни, і ці зміни важливі для нашого майбутнього.

Цікаво, що не в усіх громадах Київщини влада так само підтримує молодь.

«Для мене це дуже цінно, що в нашій громаді влада проявляє бажання підтримувати молодь. І не тільки влада, а й загалом підтримка на найвищому рівні», – наголошує наша героїня.

Що далі? Не зупинятись на досягнутому!

Отримати відзнаку – це не привід зупинятися. Для Поліни важливо продовжувати свою діяльність і надалі, розвивати себе та свою громаду.

«Коли буде розвинута молодь, буде розвинута громада, тому що молодь приносить у громаду зміни, новаторство. Для цього потрібно розвиватися, щоб у майбутньому ми мали міцну, правову, правильну, демократичну державу, яка буде для людей», – впевнено заявляє Поліна.

- Що для вас означає отримати таку високу відзнаку?

- Це підтвердження того, що я на правильному шляху. Визнання – це завжди приємно, але ще важливіше те, що воно надихає не зупинятися і йти далі. Моя діяльність і надалі буде спрямована на розвиток нашої громади.

Досвід, який надихає

Участь у форумі подарувала Поліні не лише відзнаку, але й цінний досвід спілкування з іншими активістами. Вона зазначає, що такі заходи надихають на подальшу роботу та дають зрозуміти, в якому напрямку рухатися.

«Ми поспілкувалися з новими людьми з різних громад, і було приємно побачити тих, хто був з нами на різних заходах раніше. Це дуже важливо – ділитися досвідом і розуміти, які питання є в інших громадах», – говорить Поліна.

Молодь – рушійна сила змін

Поліна впевнена, що роль молоді у розвитку Київщини не можна недооцінювати. Вона бачить молодих людей рушійною силою, яка здатна змінити не лише місцеві громади, а й країну загалом.

"Молодь повинна розвиватися всебічно – не тільки в молодіжній політиці, але й в інших сферах.. Бо ця молодь колись виросте і піде в інші структури, де теж має бути компетентною. Для цього необхідні сучасні реформи в освіті, які зроблять навчання більш цікавим і корисним для молодого покоління. Молодь – це майбутнє нашої держави, і ми повинні дати їм усі можливості для розвитку."

- Що ви хотіли б побажати іншим молодим активістам, які тільки починають свій шлях?

- Не бійтеся брати на себе відповідальність і втілювати свої ідеї. Активність – це не просто мріяти, а діяти і досягати! І пам'ятайте, що влада підтримує вас, тому не соромтеся звертатися за допомогою. Разом ми зможемо змінити наше суспільство на краще.

Історія Поліни Делікатної – це приклад того, як молодь може стати рушійною силою змін у нашій країні. І, можливо, саме такі активні та небайдужі люди, як вона, зможуть зробити Україну кращою. Влада підтримує, молодь не боїться діяти – залишилось тільки не зупинятися на досягнутому і рухатися вперед!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: