Завантаження ...
Новобудови Києва

Юрій Фомічев обговорив ключові питання опалювального сезону та освіти на Конгресі місцевих влад

Юрій Фомічев обговорив ключові питання опалювального сезону та освіти на Конгресі місцевих влад фото

Юрій Фомічев, міський голова Славутича, взяв участь в онлайн-засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад, де разом з іншими учасниками обговорювали важливі питання життєдіяльності країни. Засідання також відвідав Президент України.

На порядку денному стояли ключові питання підготовки до майбутнього опалювального сезону та нового навчального року. Головнокомандувач Збройних Сил України проінформував присутніх про поточну ситуацію на фронті.

Юрій Фомічев та інші представники громад разом з урядовцями підняли важливі для громад питання, серед яких:

  • Збереження частки відрахувань ПДФО до місцевих бюджетів у 2025 році, що є важливим ресурсом для розвитку громад.
  • Розвиток децентралізованої генерації енергії та впровадження інструментів, які допоможуть громадам покращити свої можливості у цій сфері.
  • Встановлення ціни на газ на опалювальний сезон 2024/2025 року. Міненерго запевнило, що ціна на газ залишатиметься стабільною до 30 квітня 2025 року, що дозволить зберегти тарифи на теплову енергію для населення незмінними.

Також було обговорено питання розрахунків за виконані роботи в рамках підготовки освітніх закладів до нового навчального року. Учасники засідання дійшли згоди щодо пріоритетності вирішення цих фінансових питань.

"Обговорили проблеми розрахунків за виконані роботи в рамках підготовки до навчального року по закладам освіти. Є чітке розуміння пріоритетності проведення цих розрахунків. Продовжуємо спільну роботу задля нашої перемоги", -  зазначив Юрій Фомічев

Юрій Фомічев наголосив на важливості продовження спільної роботи для досягнення перемоги України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: