Завантаження ...
Новобудови Києва

Щорічний забіг “Шаную воїнів, біжу за Героїв України” пройшов у Славутичі

Щорічний забіг “Шаную воїнів, біжу за Героїв України” пройшов у Славутичі фото

У Славутичі відбувся щорічний забіг "Шаную воїнів, біжу за героїв України", організований Соціально-психологічним центром та відділом молоді та спорту на міському стадіоні.

Ця подія стала невід'ємною патріотичною традицією, присвяченою вшануванню пам'яті воїнів, які загинули під час російсько-української війни.

Забіг, ініційований у 2018 році Олегом Дурмасенком, Таїсією Братасюк та Дмитром Примаченком, збирає сотні учасників, серед яких – майданівці, учасники бойових дій, їхні родичі, побратими та друзі. Участь у заході беруть люди різного віку та професій, об'єднані спільною метою – вшанувати пам'ять героїв України. Вперше забіг підтримали також представники міжнародної спільноти, серед яких були представники посольства Великої Британії, військовий аташе посольства США, а спеціальним гостем став Джордж Лутц, засновник американської організації "Шануй та пам'ятай".

Організація заходу відбувається за підтримки численних державних та громадських організацій, зокрема Міністерства у справах ветеранів України, ГО "Славетні епохи України", Музею Революції Гідності, Міністерства молоді та спорту України, Департаменту молоді та спорту КМДА, а також Київського міського центру допомоги учасникам антитерористичної операції. Велику роль у заході відіграють Сили спеціальних операцій ЗСУ, ГО "Об'єднані війною. 90-й батальйон" та інші організації, що займаються реабілітацією та підтримкою ветеранів.

Цього року у заході взяли участь 30 осіб, серед яких були представники різних професій: медики, поліцейські, військові, працівники ДСНС, а також учасники з інших міст. Вони бігли за своїх коханих, друзів, вчителів – за героїв, які віддали свої життя за незалежність України.

Забіг "Шаную воїнів, біжу за героїв України" є не лише спортивною подією, але й символом єдності українців у їхній боротьбі за свободу та незалежність, а також можливістю виразити свою вдячність та пам'ять про тих, хто зробив найбільшу жертву заради Батьківщини.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: