Завантаження ...
Новобудови Києва

Новий формат участі в місцевому самоврядуванні. Реєструйся!

Новий формат участі в місцевому самоврядуванні. Реєструйся! фото

У Славутичі триває реалізація проєкту Ради Європи – Громадські асамблеї.

Минув етап підготовки, і тепер розпочався відбір тих славутичан, які будуть запрошені до безпосередньої участі в роботі Громадської Асамблеї (далі – ГА).

Нагадаємо, що Асамблеї – це успішна практика багатьох країн Європи. Для України ГА – це інноваційний формат участі громадян в ухваленні рішень. Його вперше впроваджують дві українські громади – Славутицька та Звягельська (Житомирщина). Кожна з двох громад має свою тему для ГА. Тема, що буде винесена на обговорення в Славутичі, звучить так: «Як можемо вдосконалити систему поводження з побутовими відходами в громаді?». Її було обрано на форумі зацікавлених сторін ГА, який відбувся на початку липня в Офісі підтримки громадських ініціатив. Тема є важливою і стосується кожного, адже лише спільними зусиллями ми можемо зробити наше місто і країну чистішими та здоровішими.

Також було визначено склад наглядового комітету, який забезпечуватиме неупередженість та цілісність процесу ГА. До нього ввійшли поважні члени громади, яким довіряють мешканці міста. Обрано експертів і фасилітаторів, які допомагатимуть членам ГА під час роботи.

Було надруковано 4000 листів-запрошень, які координаторки проєкту рознесли за випадково обраними адресами помешкань у Славутичі. Отже, перший відбір відбувся. Якщо ви знайшли у своїй поштовій скриньці конверт із запрошенням, то будь-які двоє людей, що мешкають за вашою адресою, можуть зареєструватися для участі в ГА. Якщо ж ви не отримали запрошення, але хочете взяти участь у ГА, то також можете зареєструватися. Усі охочі славутичани мають шанс зареєструватися на веб-сайті Славутицької міської ради за цим посиланням. До речі, тут же, на сайті міськради, ви можете залишити свою думку або запитання щодо Громадської асамблеї в Славутичі.

Далі серед усіх зареєстрованих за спеціальною методикою буде обрано 45 членів ГА: 30 із тих, хто отримав запрошення, та 15 із тих, хто реєструвався без листа-запрошення. Відбір членів ГА відбуватиметься за допомогою програмного забезпечення, розробленого експертами Ради Європи. Він буде випадковим, проте має забезпечити участь у ГА як молоді, так і людей старшого віку, як чоловіків, так і жінок із різним рівнем освіти та життєвим досвідом.

У жовтні – листопаді (упродовж трьох вікендів) обрані члени ГА працюватимуть над вирішенням проблеми поводження з побутовими відходами в нашій громаді. Вони робитимуть це, консультуючись із експертами та отримуючи всю потрібну інформацію.

Реєструйтеся на участь у першій Громадській Асамблеї та будьте співавторами змін у нашому місті. Реєстрація триватиме до 15 вересня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: