Завантаження ...
Новобудови Києва

У Чорнобильській зоні горить орієнтовно 20 га лісу

У Чорнобильській зоні горить орієнтовно 20 га лісу фото

Державне агентство України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) повідомляє про займання валежника та лісової підстилки на території Луб'янського лісництва в зоні відчуження, яке охопило площу до 19,6 гектара.

Пожежа сталася на території зони відчуження, де зараз активно працюють сили Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) та підприємств, що здійснюють діяльність у зоні відчуження.

Для забезпечення безпеки населення та фахівців проводиться оцінка стану повітря. Важливо зазначити, що на цей момент радіаційний фон не має перевищень контрольних рівнів. Вимірювання радіаційного фону проводяться кожні 5 хвилин в автоматичному режимі, що дозволяє забезпечити постійний моніторинг ситуації.

Інформацію щодо результатів оцінки стану повітря та подальшого розвитку ситуації буде надано додатково. Станом на зараз всі заходи контролю виконуються згідно з протоколами безпеки, а рятувальники продовжують боротьбу з вогнем, щоб не допустити його поширення на більшу територію.

Завдяки злагодженим діям служб, ситуація перебуває під контролем. ДАЗВ закликає населення та всіх зацікавлених стежити за офіційною інформацією та не поширювати неперевірені дані.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: